Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

ZANETI z domu do Švajčiarska

Tuesday, 13. 08. 2019 - 14:21, Public relations   

ZANETI z domu do Švajčiarska

AUTOPOLA Jankov Vŕšok sa z domácich podujatí dá označiť ako to „najdomáckejšie“. Mitsubishi Lancer Evolution X., s ktorým Ivan Mutňanský súťaží prevažne v Majstrovstvách Európy v pretekoch automobilov do vrchu (EHCC), je servisované práve v Bánovciach nad Bebravou, čo je iba pár kilometrov od spomínaného kopca. A to bol hlavný dôvod, prečo si ZANETI Motorsport musel toto podujatie zapísať do svojho kalendára. S istotu sa dá konštatovať skutočnosť, že chybu nespravil. Dôvodov na toto konštatovanie je hneď niekoľko.

Tibor Szabosi;c30i2112-16.jpg

Prvým je fakt, že je to jedno z mála podujatí, na ktoré príjme pozvanie väčšina partnerov tímu. Tomu zodpovedalo aj tímové zázemie, profesionálny catering, výborná zábava a množstvo fantastických ľudí, ktorí sa o ňu pod stanom ZANETI pričinili. Tie ostatné dôvody už priniesla trať a výsledky samotné. Sobotňajšie tréningy sa niesli v znamení získavania cenných informácií, hlavne čo sa týka nastavenia vozidla. Skúšali sa rôzne alternatívy pneumatík, nastavenia podvozku či samotnej geometrie vozidla. Neexistujú lepšie podmienky na testovanie, ako je súťaž samotná. Úspech na európskych kopcoch si vyžaduje more testovania a skúšania.

Tibor Szabosi;c30i7854-22.jpg

Nedeľňajšie merané jazdy dali ešte viac a oveľa dôležitejších informácií o vozidle. Ivan Mutňanský si vybojoval druhé miesto v skupine S20, pričom za výborným Michalom Žiakom so Škodou Fabia R5 zaostal v súčte dvoch jázd iba niečo viac ako tri sekundy. Ak sa bavíme o významnosti a dôležitosti výsledkov pre ZANETI Motorsport, Jankov Vŕšok nepatrí medzi tie na vrchu pomyselného zoznamu. Ale nebyť štartu práve tu, neodhalil by sa problém s prevodovkou a pohonným ústrojenstvom. Práve to nefungovalo v druhej súťažnej jazde tak, ako by jazdec očakával. Hneď po súťaži prišla „rozoberačka“ a jasné ostalo iba to, že „staré von, nové dnu“.

Tibor Szabosi;c30i9598-20.jpg

Suma sumárum? Jankov Vŕšok bol výborným testom v úžasnej diváckej atmosfére a neskutočne priateľskej nálade v tímovom zázemí. Ukázal aj miesta, na ktoré sa treba zamerať pred ďalším podujatím EHCC, ktoré sa bude konať už tento víkend v švajčiarskom St. Ursanne. 16. až 18. 8. bude celý tím ZANETI Motorsport bojovať o ďalšie body, ktoré môžu rozhodnúť o Majstrovi Európy a my veríme, že práve tento titul poputuje po sezóne na Slovensko. Ďakujeme vám všetkým za fandenie, partnerom za neskutočnú podporu v tomto náročnom boji. Vidíme sa na kopci, priatelia.

Tibor Szabosi;asf-2219-2.jpg

Peter Baran
ZANETI Motorsport

Tibor Szabosi;c30i2691-17.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri