Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Zaneti Motorsport verí v dôvod na moravskú koštovku

Tuesday, 12. 06. 2018 - 16:00, Ľuboš Kašický   

Zaneti Motorsport verí v dôvod na moravskú koštovku

V priestore okolo Hustopečí sa počas druhej svetovej vojny odohrala najväčšia tanková bitka na území bývalého Československa. Tentoraz sa však Hustopeče už tretíkrát stávajú bojiskom slovenských súťažných rely posádok. S číslom deväť zabojuje o čo najlepší výsledok aj posádka Zaneti Motorsport tímu v zložení Jaroslav a Erik Melichárkovci.

Po tatranskej divočine topoľčianska dvojica mieri tentoraz do pokojnejšej oblasti plnej viniča, vinných pivničiek a dobrej pohody. „Veríme, že po pretekoch bude aj dôvod na koštovku miestneho vínka," teší sa pred odchodom na Moravu Jaroslav Melichárek. Pre tretiu posádku priebežného poradia slovenského rely šampionátu je to však úplne nová súťaž. „V Hustopečiach sme ešte neštartovali. Bude to o to náročnejšie. Strieda sa tam šotolina s asfaltom a vlani tam tiež zapršalo. Podmienky sú však vždy pre všetkých rovnaké a verím, že aj nám sa podarí zabojovať o čo najlepší výsledok," vraví skromne Jaro.

Tibor Szabosi;asf-3385asf.jpg

Medzi podtatranskou rely a podnikom na Morave ostali tentoraz iba tri týždne na prípravu a pretože Ford Fiesta R5, s ktorým bratia Melichárkovci v tejto sezóne štartujú, prešiel kompletným repasom vrátane výmeny motora, tak už nezostal čas na testovanie. Do Hustopečí však celý tím, na čele s Ivanom Mutňanským, odchádza plný optimizmu a viery v dobrý výsledok. „Chlapci v doterajšom priebehu sezóny ukázali svoj potenciál a s rovnakým zápalom a chuťou po pódiových výsledkoch cestujeme aj na moravskú rely. Už teraz sa všetci tešíme na štart, ktorý je pre nás ďalšou veľkou výzvou," neskrýva svoj zápal pre tento krásny šport šéf tímu, Ivan Mutňanský.

Michal Bobko;dsc9926.jpg

XIV. ročník Rally Hustopeče sa jazdí súčasne aj ako štvrté podujatie českého „majstráku", takže slovenská špička sa môže priamo konfrontovať s celou českou elitou, vrátane továrenského tímu Škody Motorsport. Mimoriadne kvalitne nabité štartové pole je preto pre fanúšikov veľkým lákadlom. Súťaž začína slávnostným štartom na námestí v Hustopečiach v piatok podvečer 15.júna. Následne posádky vyštartujú do prvej etapy, ktorá sa skončí až niekedy po polnoci. V sobotu 16.júna pokračuje moravská rely druhou etapou. Po oba dni je pripravená šestica meraných úsekov (72 km, respektíve 76 km). Cieľ súťaže je situovaný znova na námestie do centra Hustopečí, kde by sme mali víťazov spoznať po 15-tej hodine. Dôležité je však vedieť, že dvojetapová súťaž bude pre posádky štartujúce v MSR bodovaná každý deň samostatne.

Tibor Szabosi;asf-3547-1.jpg

Tibor Szabosi;c50q5752-1.jpg

zaneti-banner2.jpg

zaneti-banner3.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri