Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Zaneti Motorsport bilancuje štart sezóny v Prešove

Monday, 16. 04. 2018 - 14:18, Ľuboš Kašický   

Zaneti Motorsport bilancuje štart sezóny v Prešove

Posádka Jaroslav a Erik Melichárkovci v Prešove potvrdila, že patrí medzi slovenskú rely špičku. Pri svojom debute na Forde Fiesta R5 doviezla cenné body za štvrté miesto.


V Prešove si s prípravou 24.ročníka dali naozaj záležať a tradične rýchle a náročné trate mali nielen kvalitný povrch, ale aj objednané výborné počasie. „V Prešove si vždy dobre zajazdíme a som rád, že už štartujeme novú sezónu," netajil Jaro Melichárek.

Na rampe úvodného podniku slovenského rely šampionátu sa zbehla silná konkurencia a všetkým bolo jasné, že to tento rok bude ešte náročnejšie, ako vlani. Štart osmičky „inteligentných beštií R5" sľuboval divácky zážitok a vôbec nesklamal. Melichárkovci výborne vyštartovali a po prvej sekcii im patrila tretia pozície v absolútnom poradí. „Na štarte do jednotky sme stratili pár sekúnd. Dvojka bola bez väčších problémov, ale stále ešte máme čo zlepšovať," hodnotil Jaro.

Tibor Szabosi;c30i7013asf.jpg

Trojka v Kokošovciach bola čistá rýchlostná dreň a medzi štvoricou najlepších posádok sa to poriadne mlelo. Nasledovala klasika na Zlatej Bani a rozdiely medzi druhým a štvrtým miestom sa počítali na desatiny sekundy. „Mám radosť. Držíme vysoké tempo," prikyvoval Melichárek. Lenže potom sa prihlásila technika. „Na poslednom úseku druhej sekcie sme mali problémy s palivovým čidlom. Úsek sme prešli v udržiavacom tempe. Opravíme to a uvidíme, čo sa ešte bude dať urobiť v poslednej sekcii," zosmutnela posádka Zaneti Motorsport po druhej sekcii.

Tibor Szabosi;c30i6189asf.jpg

Drobný technický problém síce v servise rýchlo odstránili, no horšie už bolo dobehnúť nabalenú stratu pri tak vyrovnanej konkurencii. Nakoniec teda z toho bolo štvrté miesto a pekný bodový základ do rozbiehajúcej sa sezóny. „Myslím si, že máme za sebou veľmi vydarenú súťaž. Trate boli naozaj rýchle a pekné. Zvlášť úsek v Kokošovciach," bilancoval v cieli Jaroslav Melichárek. „Nám sa vydaril štart do súťaže, keď sme boli na treťom mieste. Potom sme však mali technický problém na palivovom systéme, vďaka čomu sme stratili asi pol minúty a vypadli z boja o tretie miesto s Poliakom Marczykom. Ukázalo sa, že keby bolo auto v poriadku, tak by sme s ním vedeli bojovať. Škoda toho problému. Ale nevadí. Patrí to k tomuto športu. Štvrté miesto nám dáva tiež pekné body a môžeme byť spokojní. Chcem poďakovať celému tímu a partnerom za ich poctivú prácu a podporu."

Tibor Szabosi;asf-8522asf.jpg

Tím Zaneti Motorsport sa najbližšie predstaví na druhom podujatí Majstrovstiev Slovenska v rely, ktoré je na programe 25. - 26.mája 2018 v Poprade, ako 45.ročník Rallye Tatry.

Pozrite si galériu z podujatia



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri