Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Začína sa nová sezóna slovenského šampionátu simracerov v triedach TCR a GT3

Tuesday, 02. 03. 2021 - 11:19, Public relations   

Začína sa nová sezóna slovenského šampionátu simracerov v triedach TCR a GT3

Po úspechu vlaňajšieho ročníka historicky prvých slovenských majstrovstiev v pretekoch na počítačových simulátoroch zorganizuje občianske združenie Digital Motorsport SK v spolupráci s komunitou Onlineracing.eu 2. ročník Majstrovstiev Slovenskej republiky v digitálnom motoršporte. Najnovšia športová disciplína v portfóliu Slovenskej asociácie motoristického športu (SAMŠ) zaznamenáva rozmach práve v dobe protiepidemických opatrení, ktoré zastavili organizáciu športových podujatí v Európe. Najlepší simraceri si tak môžu zmerať sily na virtuálnych tratiach so skutočnými pretekármi, pre ktorých je digitálny motoršport skvelým doplnkom tréningu.

1-big-2.jpg

Druhé Majstrovstvá SR v digitálnom motoršporte sa rozšíria na dve skupiny: popri obľúbenej triede GT3, s ktorou sa pretekalo aj v roku 2020, pribudne nemenej populárna trieda TCR. Cestovné vozidlá na ôsmich európskych okruhoch prevetrajú jazdci v rámci simulátora Raceroom Racing Experience v dvoch 25-minútových šprintoch. Trieda GT3 v licencii od Stéphane Ratel Organisation je zasa skvele spracovaná v simulátore Asetto Corsa Competizione; dvojčlenné posádky budú bojovať v 60-minútových pretekoch. 

20200516-160234.jpg

Kalendár Majstrovstiev SR v digitálnom motoršporte 2021 je rozložený na 8 mesiacov (od marca do októbra) a pozostáva z ôsmich podujatí TCR (16 jázd) a ôsmich pretekov GT3. Víťazi celkového poradia sa budú môcť pochváliť titulov Majstra SR v digitálnom motoršporte pod hlavičkou SAMŠ.

logo-big.jpg

Vlani sa z titulu absolútneho Majstra SR mohol tešiť Bence Bánki, ktorý vyhral aj hodnotenie šprintov. Vytrvalostné preteky ovládol v tesnom súboji Peter Nemsila, ktorý už má na svojom konte aj víťazstvo v Inter Cars MX-5 Cupe na reálnych okruhoch. Aj to je dôkaz toho, že digitálny a reálny motoršport sú úzko prepojené a jeden dopĺňa druhý. Dňom 1. marca 2021 bolo na webstránkach digitalmotorsport.sk spustené prihlasovanie jazdcov do šampionátu. 

Priame prenosy z pretekov MSR v digitálnom motoršporte bude vysielať Digital Motorsport TV na svojom YouTube kanáli, ktorý do svojho vysielania pridá aj Teatro TV, dostupné u lokálnych TV prevádzkovateľov po celom Slovensku.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri