Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Začala dlho očakávaná konfrontácia

Thursday, 24. 01. 2019 - 16:54, Ľuboš Kašický   

Začala dlho očakávaná konfrontácia

Časy zo shakedownu zvyčajne veľa objektívnych výpovedí nedávajú, no na začiatku sezóny sme všetci hladní po výsledkoch. Preto si aspoň zľahka prejdime kto sa ukázal v akom svetle.

 

Prvé, čo pri pohľade na časy dnešného shakedownu v Monte Carle udrie hneď do očí, je výsledok Krisa Meeka na prvom mieste. Toyota sa vytešuje, aký dobrý kšeft urobila angažovaním rýchleho Íra a už v predstihu ho vyhlasuje hviezdu dnešného dňa. Čo ak sa radujú predčasne?

sap-d2111-news.jpg

Jazdilo sa na 3,35 km úseku v Gap a bola to prakticky prvá vzájomná konfrontácia v novej sezóne WRC 2019. Počas prvého prejazdu zapísal najrýchlejší čas Sebastien Ogier, ktorý mal možnosť poriadne testovať na svojom Citroene C3 WRC. Ďalšie tri prejazdy dal Francúz prakticky v jednej sekunde a potvrdil svoju vyrovnanosť.

sap-w11-meeke.jpg

Potrebu ukázať sa pred všetkými neskrýval Kris Meeke, ktorý v treťom prejazde zlepšil Ogierov čas o jednu desatinu a stal sa tak najrýchlejším mužom shakedownu. „Mal som iba dva dni na testy. Pri prvej jazde som na štarte zabudol stlačiť pravé tlačidlo a pokazil som štart. Druhá a tretia jazda už boli v pohode,“ pokyvkával hlavou Meeke, ktorý doteraz nestriasol zo seba krivdu, ktorú cítil vlani v Citroene. V Toyote to teda chce všetkým ukázať.

sap-n1w11-ogier.jpg

A Toyota má naozaj výborné auto. Tänak, ani Latvala síce nemali potrebu jazdiť najrýchlejší čas, no za Meekom veľa nezostali a figurujú na štvrtom a piatom mieste. Ale ani Citroen neskončil v konfrontácii zle. Lappi na druhom aute zaostal iba štyri desatiny na Ogiera a to bol tretí najlepší čas. Pravdou je, že jeho rozptyl bol väčší, ako Ogierov, no je to stále ešte mladá nevystrieľaná puška.

sap-w11-news.jpg

Všetkých pochopiteľne zaujímal Sebastien Loeb. Navrátivší sa kráľ Monte Carla mal po návrate z Dakaru iba jediný deň (pondelok) na krátke testy a zžívanie sa s novým autom. Dnes preto dopoludnia odjazdil päť jázd a jeho čas je nepodstatný (desiaty). Podstatné bolo, že každým prejazdom sa neustále zrýchľoval. „Neviem, čo m ôžem očakávať,“ priznáva Loeb. „Nastupujem v zložitej situácii s novým autom a po jednodňovom teste. Bude to naozaj ťažké.“

r-shakedown.jpg

Zakrátko sa už v Monte Carle koná slávnostný štart po ktorom posádky vyrazia do prvých dvoch meraných úsekov. My to budeme sledovať a prinesieme vám čo najskôr (ešte v noci) prvé výsledky a postrehy. Zatiaľ si pozrite časy na shakedowne.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri