Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Za TATRY Racing nastupujú tri posádky

Wednesday, 18. 09. 2019 - 12:50, Ľuboš Kašický   

Za TATRY Racing nastupujú tri posádky

V predposlednom podniku Majstrovstiev Slovenska rely popradský tím TATRY RACING rozšíril svoju základňu a v jeho farbách odštartujú Tomáš Polovka, Roman Popovič aj Tomáš Minarovič.

 

„Sme mladý tím a vlastne sa v závere aktuálnej sezóny už poctivo pripravujeme na sezónu budúcu,“ vraví šéf tímu Vlado Chovan. „Po Tomášovi Polovkovi, ktorý nás výborne reprezentuje v Slovenskom Rally Pohári, pribudol v Trebišove do tímu Roman Popovič s jeho novým Fordom Fiesta Proto, no a od Veľkého Krtíša už pod hlavičkou TATRY RACING bude štartovať aj nádejný Tomáš Minarovič. Ako každý mladý tím, ani my nemáme priveľké očakávania a snažíme sa získať čo najviac skúseností. Ak sa podarí výsledok, tak nás to len poteší,“ dodáva Vlado, ktorý seriózne pracuje na dobudovaní perspektívneho tímu.

Tibor Szabosi;c30i0999-24.jpg

Ford Fiesta Proto Romana Popoviča mal svoju premiéru v Trebišove, kde preveroval potenciál vozidla štartujúceho v Triede 11. „Trochu nás trápila prevodovka, no po dôslednej analýze sme zistili, že to bolo v setupe. Chlapci sa s tým teraz vyhrali a myslím, že by to už malo fungovať. Napokon, preteky vo Veľkom Krtíši nám napovedia viac,“ vysvetľuje Roman Popovič, ktorému podobne ako v Trebišove, bude na sedadle spolujazdca sedieť mladý Majo Sucháč. „S Majom si pomaly na seba zvykáme. Myslím, že to funguje,“ pochvaľuje si Popovič.

Tibor Szabosi;c30i1791-20.jpg

Tomáš Minarovič si pre zvyšok sezóny pripravil Mitsubishi Lancer Evo IX (Trieda 3) od Mareka Špavelka. „Na takomto aute som už štartoval aj predtým, no ešte sme si boli preveriť funkčnosť a základne veci na krátkom teste v Čečejovciach,“ priznával Bánovčan, ktorému na sedadlo spolujazdca znova sadá mladá, no už skúsená spolujazdkyňa Lucia Laurincová. Táto posádka mala spoločnú premiéru v Trebišove a pokračovať budú aj vo zvyšku sezóny. „Je to šikovné dievča a sadli sme si,“ pochvaľuje si Minarovič, ktorý by isto rád nadviazal na pekné tretie miesto v triede pri premiérovom štarte dvojice na Východe.

Tibor Szabosi;c30i1206-25.jpg

Ostrieľaná posádka Tomáš Polovka a Dano Turcsányi (Seat Ibiza) bojuje v aktuálnej sezóne o slovenský titul v Slovenskom Rally Pohári. „Vo Veľkom Krtíši bude pokračovať náš súboj o titul so Spišákovcami. Verím, že im tentoraz oplatíme porážku z Trebišova a upevníme si priebežné vedenie v Pohári,“ usmieva sa „pohoďák“ Polovka. „Trať je pre nás všetkých veľkou neznámou. Akurát sme to s Danom preberali, že si matne spomína, že tak kedysi jazdil pred mnohými a mnohými rokmi. Teraz je to však pre všetkých rovnako veľký otáznik.“

Tibor Szabosi;20190830-153714.jpg

Organizátori zverejnili trate až v utorok pred súťažou a ukazuje sa, že to bude veľmi rýchla súťaž. Náročná bude na prejazdy, keďže všetky z troch meraných úsekov sú situovaná na inej strane Veľkého Krtíša. Jazdiť sa budú tri úseky v troch sekciách po sebe. Celkovo by mala mať súťaž 85 ostrých kilometrov a spolu s prejazdami až 335 kilometrov (SRP približne o polovicu menej). Slávnostný štart je v piatok 20.septembra na námestí vo Veľkom Krtíši o 19-tej hodine. Preteky samotné sa jazdia v sobotu, keď prvé posádky budú na trať vyrážať už o siedmej hodine ráno. Víťazov spoznáme na cieľovej rampe na námestí približne o 16:40 miestneho času.

tatryracing-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri