Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Z cestného automobilu do formuly a späť

Wednesday, 19. 08. 2020 - 10:41, Public relations   

Z cestného automobilu do formuly a späť

Počas víkendu sa Patrick Schober(16 r.) zúčastnil ihneď dvoch pretekov, v dvoch rôznych autách.

Bola to pre neho dvojitá výzva, na jednej strane prvýkrát v tejto sezóne štartoval s Formulou König v Histo cupe a na druhej strane zdieľal kokpit v BMW vo vytrvalostnom závode Ravenol so svojím otcom, bývalým majstrom cestných automobilov Petrom Schoberom.

histoskr-7.jpg

V piatkovych tréningoch Patrick bez problémov menil autá v polhodinových intervaloch. Peter a Patrick Schober chceli BMW vyskúšať prvýkrát v pretekoch a skutočne nečakali, že budú mať nejakú šancu medzi 8 tímami v tejto triede.

histoskr-2.jpg

V piatok večer sa uskutočnil tento hodinový pretek s povinným stopom v boxe, tankovaním a výmenou vodiča. Netrval však dlho. Len krátko po štarte došlo k nehode na cieľovej rovinke / na konci ktorej bolo vozidlo úplne zničené nárazom do železnej brány a silou nárazu vrátené na trať, kde práve prechádzalo BMW riadené  Petrom Schoberom.

Preteky boli odložené na sobotu ráno z dôvodu obrovského poškodenia múru a vodičské duo Peter a Patrick Schober dokázali v tejto premiére obsadiť druhé miesto vo svojej triede. Bol to vítaný úspech, ktorý sa v skutočnosti  ani neočakával.

histoskr-1.jpg

Zo stupienka víťazov hneď do kvalifikácie s Formulou, s pomedzi 25 štartujúcich si Patrick zabezpečil 17. miesto a prvé vo svojej triede. Pred pretekom v popoludňajších hodinách začalo mierne pršať a je známe, že tento mladý pretekár má v daždi mimoriadny talent. Tento pretek sa skutočne mohol nazvať "Patrick Schober Show". Bol to iba slabý dážď, ale Schoberov tím sa rozhodol pre dažďové pneumatiky a nastavenie do dažďa. Preteky sa začali ako mokré, so senzačným prvým kolom Patricka Schobera a mladý muž sa ocitol na neuveriteľnom treťom mieste.

O svoje 3. miesto bojoval s konkurentom ktorý jazdil s dvakrát výkonnejším športovým vozidlom a tento súboj zatiaľ obhajoval. Po asi 5 kolách už slabý dážď nestačil „udržať“ trať skutočne mokrú a na skoro suchom asfalte už neexistovala šanca proti PS monštru. Patrick sa tak ocitol na celkovom štvrtom mieste a to so značnou medzerou medzi nim a P5. Musíte si uvedomiť, že Patrick Schober riadi najslabšie auto v poli. Formulu König s objemom 1400 cm3 a 120 hp. Proti historickým formuliam 3, Opel Lotus, športovým automobilom a podobným, ktoré pretekajú od 90. rokov smerom nadol.

histoskr-8.jpg

Boli to preteky bez šťastného konca.

Dve kolá pred koncom, motor vydával podozrivé chrapľavé zvuky a na hrôzu každého z nás Patrick zaparkoval svoje pretekárske auto na bezpečnom mieste, aby sa vyhol ďalším škodám. Opäť je pravdepodobné, že došlo k poškodeniu ložísk na motore, čo je problém, ktorý sa objavil už minulý rok a momentálne je záhadou pre celý tím, prečo sú opäť technické problémy. Touto  vynikajúcou jazdou Patrick znova ukázal svoj talent. Teraz je pravý čas, aby sa sponzori motoristického športu prebudili a  všimli si, že tu rastie skutočný talent, ktorý si zaslúži podporu !

histoskr2.jpg

Ďalšie preteky čakajú Patricka už tento víkend vo FIA - CEZ, tentoraz opäť vo Formule 4 na Slovakiaringu.

Procar Motorsport



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri