Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

XIQIO Racing Team má za sebou smolnú Auto Show

Tuesday, 24. 11. 2020 - 08:18, Miroslav Majláth   

XIQIO Racing Team má za sebou smolnú Auto Show

Podujatie 11. KESKO MOBILE AUTO SHOW 2020 neprebiehalo v prípade košického XIQIO Racing Teamu presne tak, ako si jeho členovia predstavovali.

Posádka Tomáš Struckel – Daniel Tutko sa na tohtoročnú Auto Show nesmierne tešili. Dôvodom bol fakt, že ich konečne čakalo rally podujatie, na ktorom mohli štartovať s vozidlom Subaru Impreza WRX STi.

ac7i6644.jpg

Po piatkovom jazdení na testovacej trati sa v sobotu tešili na ostrý štart do rýchlostnej skúšky. Absolvovať ich mali celkovo tri, pričom dve z nich sa konali aj s meraním času, tretia však mala byť exhibičná, v ktorej mohli „povytáčať“ aj nejaké tie „kolečká“ a poriadne sa zabaviť. Žiaľ, už prvá rýchlostná skúška zhatila ich plány.

asr61092.jpg

„Išlo sa nám perfektne, užívali sme si jazdu a tešili sa z nej. Asi kilometer pred cieľom prvého meraného úseku mi však po zabrzdení padol brzdový pedál a ja som musel riešiť krízovú situáciu. Pri prejazde esíčkom som trafil pravou stranou pneumatiky, ktoré m následne odstrelili do zvodidiel. Mrzí ma to, auto sa zdá dosť poničené, ale rám je neporušený a zdá sa, že motor bude tiež v poriadku a to je podstatné. Ospravedlňujem sa Mariánovi Mičákovi za spôsobenie problémov, auto určite dáme po večeroch opäť dohromady,“ opísal čo sa stalo Tomáš Struckel.

ac7i6648.jpg

Spomínaný Marián Mičák, manažér XIQIO Racing Teamu zhrnul vzniknutú situáciu jednoducho: „V prvom rade som rád, že sú obaja chlapci v poriadku. Takéto veci sa predsa na pretekoch stávajú a treba s nimi aj vopred rátať. Našťastie, ako aj Tomáš povedal, si to odniesli iba plechy a náprava. Chalani sa aspoň nebudú po večeroch nudiť.“

asr61102.jpg

Skôr ako sa však Tomáš s Danielom pustia do opravy Subaru Impreza, musia nachystať vozidlo Škoda Fabia R5 s ktorým sa už o dva týždne predstaví Igor Drotár v rámci posledného kola slovenského rally šampionátu. To sa bude konať rovnako na Slovakia Ringu.

Miro Majláth

asr61386.jpg

asr61745.jpg

asr60943.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri