Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

X. Rally Lubeník aj s obnovenou rýchlostnou skúškou Peklo

Tuesday, 15. 05. 2018 - 20:30, Public relations   

X. Rally Lubeník aj s obnovenou rýchlostnou skúškou Peklo

Presne o dva mesiace, v strede mesiaca júl, sa uskutoční jubilejný 10. ročník Rally Lubeník. Organizátori z Junior autoklubu SK Rožňava v spolupráci s obcou Lubeník pripravujú kompaktnú trať s jej najvzdialenejším bodom od centra súťaže len 15 kilometrov!

 

Štvrtou súťažou zo šesťdielneho kalendára Majstrovstiev Slovenska v rally bude v tomto roku X. Rally Lubeník. Uskutoční sa v termíne 13.-14. júla 2018 a jej organizátori usilovne pracujú na príprave trate i potrebných dokumentov. Tohtoročná trať bude veľkým prekvapením pre súťažné posádky i pre fanúšikov. Jej celková dĺžka je totiž len 162,6 km, z ktorej až 52,38%, resp. 85,17 km, tvoria rýchlostné skúšky. Veľmi podobne, len s polovičnými hodnotami, vyzerá aj trať Slovenského rally pohára. Posádky SRP by mali absolvovať spolu 74,23 km, z čoho 35,78 km bude tvoriť meraná trať.

Tibor Szabosi;c30i9035-7.jpg

Ďalším prekvapením bude obnovenie RS Peklo a to dokonca za tmy. Práve táto rýchlostná skúška v piatok večer po 20. hodine otvorí súťažný program pre posádky hlavného šampionátu. Organizátori mysleli na fanúšikov, ktorí by chceli vidieť tento „nočný program", ale stihnúť aj slávnostné otvorenie súťaže. To sa preto uskutoční už o 16. hodine na tradičnom mieste pred bowlingom. Čo sa týka umiestnenia či už riaditeľstva alebo servisného parkoviska, všetko zostáva oproti predošlým ročníkom nezmenené. Centrum súťaže bude mať svoje miesto na Obecnom úrade v Lubeníku a servis bude situovaný pred Slovmag a.s.

Martin Paľov;ik8a9866-1.jpg

Zaujímavou sprievodnou akciou na X. Rally Lubeník bude Minirally Lubeník. Jedná sa o využitie uzatvorenej trate v čase, keď budú mať súťažné posádky Majstrovstiev Slovenska a Slovenského rally pohára preskupenie a servisnú prestávku. Posádky seriálu MRC absolvujú rovnaké štyri rýchlostné skúšky ako dvojice SRP s meranou dĺžkou 35,78 km. Budú mať servisné parkovisko umiestnené mimo hlavnej súťaže a nebudú nijako zasahovať do hlavného programu.

Tibor Szabosi;c30i8833-3.jpg

Prihlasovanie na súťaž bude už čoskoro spustené na webstránke www.sams-asn.sk/prihlaska a všetky dôležité dokumenty budú zverejnené na oficiálnej webstránke www.obeclubenik.sk/rallylubenik.

Zdenka Frývaldská
Tlačový tajomník X. Rally Lubeník



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri