Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

WTCC na Slovakia Ringu: dráma so šťastným koncom pre Homolu

Saturday, 20. 06. 2015 - 20:41, Martin Trenkler   

WTCC na Slovakia Ringu: dráma so šťastným koncom pre Homolu

Orechová Potôň, 20.6.2015 - Skvelý motoršport priniesla sobota na pretekárskom okruhu SLOVAKIA RING pri Orechovej Potôni. V Majstrovstvách sveta cestovných automobilov FIA WTCC prekvapil debutant v štartovom poli, náš Maťo Homola veľmi dobrým 11. miestom v kvalifikácii.

Hoci to po testovaní a tréningoch vyzeralo s jeho účinkovaním vo WTCC všelijako, španielsky tím Campos Racing napokon dokázal jeho Chevrolet správne nastaviť a Maťo Homola sa tak prebojoval do 2. časti trojkolovej kvalifikácie. Na jeho štíte tak zostali aj takí pretekári ako Tiago Monteiro (ex F1), či víťaz pretekov na Hugaroringu Norbert Michelisz.

Michal Petreje;fia-wtcc-slovakiaring-2015-sobota-0155.jpg

Kvalifikáciu ovládli Citroëny C-Elyseé TC1. Na 1. mieste skončil štvornásobný svetový šampión WTCC Yvan Muller, ktorý za sebou nechal úradujúceho majstra sveta a lídra priebežného poradia José Maríu Lópeza. Tretie miesto bral Sébastien Loeb, legendárny deväťnásobný majster sveta v rely.

Tibor Szabosi;0y2a0402.jpg

V Európskom pohári cestovných automobilov FIA ETCC nám Maťo Homola na SEATe takisto urobil radosť. V kvalifikácii skončil na vynikajúcom 2. mieste so stratou 0,08 sek na víťaza. Zajtra o 10:05 tak bude do pretekov štartovať z prvého radu a bojovať tak so súpermi o obhajobu vlaňajšieho prvenstva v pretekoch na SLOVAKIA RINGU.

Tibor Szabosi;0y2a0839.jpg

Okrem svetových a kontinentálnych šampionátov sa na 5922 metrovej trati idú aj ESET Majstrovstvá SR započítavané do FIA Zóny strednej Európy. V prvých pretekoch sa z víťazstva tešil Štefan Rosina na BMW pred Mirom Konôpkom na Saleene a Jakubom Kubasom na ďalšom BMW. 

Tibor Szabosi;0y2a0372.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri