Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Williams dnes potvrdil Kubicu!

Thursday, 22. 11. 2018 - 10:38, Ľuboš Kašický   

Williams dnes potvrdil Kubicu!

O desiatej rozposlal tím Williams F1 oficiálnu tlačovú správu v ktorej potvrdil Poliaka Roberta Kubicu ako druhého pilota na sezónu 2019.


Poľský pretekár, ktorý 7.decembra oslávi 34 rokov, bol dnes tímom Williams F1 oficiálne potvrdený ako pilot na sezónu 2019, keď v kokpite doplní mladého Angličana Georga Russella. „S radosťou oznamujeme, že Robert sa posúva z pozície tretieho a testovacieho pilota na pozíciu oficiálneho pretekára v sezóne 2019. Tým, čo Robert dokázal, urobil na každého z tímu Williams silný dojem, ktorý potvrdzuje silu jeho charakteru a húževnatosť," nechala sa počuť Claire Williamsová a pokračuje. „Počas obdobia našej doterajšej spolupráce dokázal svoje odhodlanie vrátiť sa do kokpitu a stal sa rešpektovaným členom tímu. Voľbou Roberta a Georga sme sa rozhodli pre kombináciu mladosti a skúsenosti. Veríme, že toto je správna cesta pre sezónu 2019. Zároveň chceme poďakovať Lancovi a Sergejovi za ich tvrdú prácu v tejto sezóne a prajeme im v budúcej kariére všetko dobré."

wil-kubica-02-low.jpg

A ako reagoval Kubica? „Chcem poďakovať všetkým, ktorí mi pomohli prekonať ťažké obdobie posledných rokov. Návrat do F1 sa zdal nemožným, no všetkým som dokázal, že sa dá dokázať aj nemožné," vraví Poliak, ktorý musel splniť prísny rehabilitačný program. „K dnešnému oznámeniu viedla dlhá a náročná cesta. Teraz je predomnou ďalšia veľká výzva. Ďakujem Frankovi a Claire, že mi dali túto príležitosť."

wil-kubica3-low.jpg

Oficiálne slová sú samozrejme vždy pekné, no my vieme, že o návrate Kubicu rozhodol aj plný kufor peňazí od ropnej spoločnosti Orlen. Williams je dnes tím, ktorý musí pozerať na príjmy od svojich pilotov a Kubica je najlepšou kombináciou financií, marketingu a skúseností. No nech už to je akokoľvek, tak určite všetci Robertovi túto šancu želáme. Po tom, čo preskákal a čo urobil pre svoj comeback je to zaslúži. Snáď teraz už nepôjde jazdiť zasa ďalšiu rely, aby si skrátil zimnú prípravu. Obaja potvrdení piloti tímu Williams sa objavia v kokpite už počas testov v Abu Dhabi, ktoré nasledujú po nedeľňajšej veľkej cene.

will-rk-gr-low.jpg

No a nakoniec si ešte zosumarizujme, že v štartovom poli na nasledujúcu sezónu zostalo voľné už iba jedno jediné miesto v tíme Toro Rosso.

ŠTARTOVA LISTINA MS F1 2019:
Mercedes - Hamilton, Bottas
Ferrari - Vettel, Leclerc
RedBull - Verstappen, Gasly
Renault - Ricciardo, Hulkenberg
McLaren - Sainz, Norris
Haas - Grosjean, Magnussen
Sauber - Raikkonen, Giovinazzi
Force India - Perez, Stroll
Toro Rosso - Kvyat, ??
Williams - Russell, Kubica

wil-kubica5-low.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri