Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Významné ocenenie pre Igora Drotára

Friday, 24. 11. 2017 - 10:40, Ľuboš Kašický   

Významné ocenenie pre Igora Drotára

Legendárny Igor Drotár už získal množstvo rôznych cien. Tá posledná je však niečím výnimočná. Oceňuje športovú legendu, reprezentanta autošportu a reprezentanta prešovského kraja.


Už viacej ako desať rokov sa v Prešove stalo tradíciou, že Prešovský samosprávny kraj a predseda PSK každoročne oceňujú mimoriadne a významné osobnosti, ktoré sa zaslúžili o dobré meno regiónu a stali sa jeho hrdými reprezentantmi v rôznych odvetviach života. Prvýkrát v celej štrnásťročnej histórii sa však tohto uznania dostalo na automobilového pretekára, a prostredníctvom neho aj celému autošportu, ktorý hrdo reprezentuje už viacej, ako štyridsať rokov. 

psk03.jpg

Meno Igora Drotára sa tým navždy zaradilo medzi takých velikánov prešovského kraja, akými sú Michal Kováč, Pavel Peter Gojdič, Miroslav Lajčák, Ida Kirilová, Yehuda Lahav, Peter Hámor, Anna Servická, manželia Stražanovci, či bratia Škantárovci. A to sme spomenuli naozaj iba zopár mien. „Toto ocenenie sa vymyká z môjho cítenia a pohľadu, lebo byť ocenený medzi takými významnými osobnosťami kraja je pre mňa nesmierna česť. Keď som si prečítal, kto všetko toto ocenenie dostal, tak som aj zapochyboval, či medzi nich patrím. Priatelia a známi ma však podporili a presvedčili. Som naozaj dojatý a neskutočne si to vážil. Ďakujem za toto významné ocenenie z celého srdca predsedovi PSK a všetkým vám, ľudom a fanúšikom. Vnímam to nielen, ako ocenenie mojej osoby, ale aj ako ocenenie nášho krásneho športu, ktorý mi toľko dal a vďaka ktorému som mohol reprezentovať svoj krásny rodný kraj. Svoj Prešov," neskrýval dojatie a pokoru legendárny automobilový pretekár.

psk01.jpg

Pripomeňme si, že Igor Drotár (62) je už viacej, ako štyridsať rokov pretekár v automobilových súťažiach, kde spolu s rovesníkom Vladom Bánocim na dlhé roky vytvorili legendárnu športovú posádku. Potom, ako Vlado zo zdravotných dôvodov musel s pretekaním skončiť, pokračuje Igor ďalej a pridal k tomu aj preteky automobilov do vrchu. Vo veku, keď už iní pomýšľajú na odpočinok, tak Igor Drotár sa vrhá do ďalších výziev a v každej zákrute sa snaží znova zlepšiť. A Igor zreje ako víno. Pokojne môžeme povedať, že práve zažíva svoj vrchol športovej kariéry, keď vlani znova získal titul absolútneho majstra Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu a k tomu pridal aj titul absolútneho majstra Poľska v pretekoch do vrchu. Igor takto dokazuje svoje postavenie legendy a je obrovským vzorom pre ďalšie generácie. Igor gratulujeme!

psk04.jpg

psk05.jpg

Ospravedlňujem sa za zníženú kvalitu fotografii, ktoré boli fotené mobilom a mnou (nie fotografom) :)

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri