Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Vyrovnané súboje v Trebaticiach

Tuesday, 10. 09. 2013 - 16:25, Zdenka Frývaldská   

Vyrovnané súboje v Trebaticiach

Súčasťou piateho podujatia seriálu Moravský pohár a Majstrovstvá Slovenskej republiky v kartingu v Trebaticiach boli aj preteky populárnej kategórie Rotax Max. Už sme vás informovali, že na motokárovej dráhe v Trebaticiach došlo k úpravám povrchu, čoho výsledkom bolo zrýchlenie trate v priemere o sekundu na jedno kolo. Inak tomu nebolo ani v triede Rotax Max.

pospichal.jpg

V piatok a v sobotu mali pretekári možnosť vyskúšať si nový asfalt a tomu prispôsobiť nadstavenia svojich podvozkov. Napriek tomu, že v štartovej listine bolo napísaných len 20 mien pretekárov, čo je v porovnaní s inými podujatiami menej, sme mali vďaka vyrovnanej technike a výkonom jednotlivých pretekárov možnosť vidieť dych vyrážajúce súboje.

scholl.jpg

V kvalifikačnom tréningu sa o najrýchlejšie merané kolo postaral Michal Pospíchal. Za ním len o štyri stotiny zaostával Rakúšan z teamu KMS Speedworld Academy, Constantin Schöll a tretí bol úradujúci Majster Slovenska, Sándor Jakab. Po technickej kontrole sa výsledky kvalifikácie zmenili. Prvý Michal Pospíchal bol diskvalifikovaný a nezostalo mu nič iné, ako v nedeľňajšej prvej jazde štartovať z poslednej rady. Výsledky kvalifikácie boli teda nasledovné - prvý Constantin Schöll, druhý Sándor Jakab z teamu Hargitai Racing a tretí bol rakúsky pretekár Niki Laa. Nasledovali ich českí pretekári - štvrtý David Rychtar a piaty Jan Filip.

kolizia.jpg

V prvej nedeľňajšej jazde došlo k niekoľkým kolíziám, avšak na vedúcich pozíciách sa veľké zmeny neudiali. O najväčšiu senzáciu sa postaral Michal Pospíchal, keď sa po odstránení problému, dôvodom ktorého bola diskvalifikácia v meranom tréningu, dokázal prebojovať na tretie miesto za víťaza pretekov Sándora Jakaba a Nikiho Laa. „Nebyť diskvalifikácie v meranom tréningu, tak som nadmieru spokojný. V prvej jazde všetko výborne fungovalo a sám som bol prekvapený z výsledku.„ zhodnotil po pretekoch Michal. Víťaz kvalifikácie Rakúšan Consti Schöll sa prepadol až na siedme miesto. Šťastie neprialo ani rodákovi z Piešťaň, Marekovi Chromému, ktorému sa roztrhla reťaz a prvú rozjazdu nedokončil.

sandor.jpg

Vyrovnané súboje sme mohli sledovať aj v druhej rozjazde, kedy došlo taktiež k niekoľkým kolíziám. Dôvodom bol pravdepodobne fakt, že rozdiely medzi jednotlivými pretekármi sa na dráhe v Trebaticiach neprejavovali v takom rozsahu, ako na iných tratiach. Štartové pole držalo pomerne dlho pokope a každý jeden si dovolil zariskovať pre vylepšenie pozície. Napriek tomu, na predných pozíciách sa poradie veľmi nezmenilo. Vyhral opäť Sándor Jakab. Michal Pospíchal dokázal vybojovať druhé miesto a tretí bol Niki Laa. Constantin Schöll sa dokázal zo siedmeho miesta prepracovať na štvrté miesto.

rychtar.jpg

Tretia rozjazda už toľko napínavých situácií nepriniesla. Poradie na prvých troch miestach sa nezmenilo. Víťazom sa stal Sándor Jakab, pred Michalom Pospíchalom a Nikim Laa. O zaujímavé súboje sa postarala štvorica pretekárov, ktorí bojovali o piate miesto, medzi ktorými boli aj Marek Chromý, Dominik Polcr, David Rychtar a Michaela Pešková.
Celkové poradie po piatich podujatiach seriálu Moravský pohár a Majstrovstvá Slovenska vedie úradujúci Majster Slovenska, Sándor Jakab, druhý Michal Pospíchal a tretí je český pretekár, Ján Filip. Seriál sa najbližšie presúva opäť do Českej republiky, kde 20.-22.septembra pretekári zabojujú na motokárovej dráhe vo Vysokom Mýte.

Text: Michaela Pešková

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri