Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Vydarený reštart pretekov automobilov do vrchu v Novej Bystrici

Monday, 15. 08. 2022 - 13:37, Miroslav Majláth   

Vydarený reštart pretekov automobilov do vrchu v Novej Bystrici

Presne po desiatich rokoch odštartovali preteky automobilov do vrchu na trati medzi Novou Bystricou a Oravskou Lesnou. A dopadlo to naozaj výborne.

 

Dynamax Yokohama Trofeo Slovakia Nová Bystrica 2022

Podujatie Dynamax Yokohama Trofeo Slovakia Nová Bystrica 2022 v dňoch 13. – 14.8.2022 privítalo na štarte viac ako deväťdesiat pretekárov zo seriálov Dynamax MMSR a MSR PAV, ale aj MSR PAV HA a SKP. Tieto slovenské seriály doplnil aj český EDDA Cup. Diváci v okolí 4100 metrov dlhej trati mali možnosť každého jazdca sledovať hneď štyrikrát za deň, keďže či už v sobotu, ale aj nedeľu najskôr dopoludnia štartovala dvojica tréningových jázd a popoludní zasa dvojica súťažných. V sobotu preteky automobilov do vrchu na rovnakej trati v priebehu obednej pauzy ozvláštnil aj cyklistický pelotón v rámci pretekov Kysuce – Orava.

Tibor Szabosi

Poďme však od cyklistov naspäť ku pretekom automobilov do vrchu. V sobotu bol najrýchlejším jazdcom Martin Juhás na formule Lola B02/50, ktorý bral jednoznačné víťazstvo v rámci seriálov Dynamax MMSR a MSR pretekov automobilov do vrchu. Druhé miesto v cieli patrilo jeho tímovému kolegovi Petrovi Ambrúzovi na vozidle Mitsubishi Lancer EVO IX a tretie Michalovi Žiakovi na Škode Fabia R5.

Tibor Szabosi

V prípade EDDA Cupu si odviezol v sobotu víťazstvo Miroslav Černý na Porsche 911 RS, pred Martinom Levom na Subaru Impreza STi a na treťom mieste sa umiestnil František Gruner jazdiaci na BMW 340i.

Tibor Szabosi

V nedeľu bol rovnako najrýchlejším jazdcom Martin Juhás. Druhé miesto v tomto prípade patrilo Martinovi Matuškovi jazdiacemu na formule Tomis 99-04, ktorý na tretie miesto posunul Petra Ambrúza.

Tibor Szabosi

V prípade EDDA Cupu vyhral Tomáš Kučera na Mitsubishi Lancer EVO IX, pred Františkom Grunerom a tretie miesto patrilo Davidovi Černému na Škode Pack-up kawa.

Tibor Szabosi

Pri hodnotení celého podujatia Dynamax Yokohama Trofeo Slovakia Nová Bystrica 2022 treba jednoznačne povedať, že nový organizátor sa svojej úlohy zhostil perfektne. Preteky prebiehali bez zbytočného zdržania, všetko fungovalo ako malo a tak nám ostáva už iba dúfať, že tento reštart bude mať v budúcom roku aj ďalšie pokračovanie.

Miro Majláth
tlačový tajomník
Dynamax Yokohama Trofeo Slovakia Nová Bystrica 2022



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri