Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Vydarená premiéra PROFIN CAR Ostrá Lúka 2021

Tuesday, 11. 05. 2021 - 16:40, Miroslav Majláth   

Vydarená premiéra PROFIN CAR Ostrá Lúka 2021

Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2021 pri svojom treťom pretekárskom víkende predstavili nového organizátora, Zola Kladivíka a jeho PROFIN CAR.

 

Tibor Szabosi;ac7i3239-2.jpg

Okrem zmeny organizátora podujatie na Ostrej Lúke pri Zvolene zmenilo aj termín konania, pričom tradičný jesenný termín vymenilo za druhý májový víkend. Snáď aj spomínané zmeny spôsobili, že zoznam prihlásených sa poriadne zaplnil a na trati sme tak mohli sledovať viac ako šesťdesiatku pretekárov zo Slovenska, ale aj Českej republiky.

Tibor Szabosi;asr63502-3.jpg

Pri pohľade na súboje v rámci oboch pretekárskych dní, treba konštatovať, že na trati sa bojovalo medzi jednotlivými účastníkmi doslova o desatinky sekúnd. Aj drobné zaváhanie tak miešalo neustále poradím, čo pretekom PROFIN CAR Ostrá Lúka 2021 dodávalo poriadny náboj.

Tibor Szabosi;asr65273-2.jpg

V priebehu oboch pretekárskych dní najrýchlejšie trať o dĺžke 2650 metrov absolvoval Martin Juhás na formule Tatuus FR2000. V sobotu druhé miesto absolútneho poradia patrilo českému jazdcovi Marekovi Rybníčkovi na na vozidle KTM X-BOW GTX a tretie Slovákovi Igorovi Drotárovi na Škode Fabia WRC. V nedeľu si dvojica na druhom a treťom mieste vymenila pozície.

Tibor Szabosi;ac7i4639-4.jpg

V prípade Majstrovstiev Slovenska v pretekoch historických vozidiel poradie na prvých troch miestach bolo úplne rovnaké, pričom víťazstvo bral český jazdec Miloš Zmeškal na formule Ralt 032, na druhom mieste dojazdil Banskobystričan František Kmeť jazdiaci rovnako na formule, v tomto prípade Metalex MTX 1-03 a trojicu najrýchlejších historikov uzatváral slovenský jazdec Marcel Benik na BMW 2002 ti.

Tibor Szabosi;asr64205.jpg

Slovenský kopcový pohár v rámci podujatia PROFIN CAR Ostrá Lúka 2021 poznal po oba dva pretekárske dni iba jediného víťaza. Tým sa stal Vladimír Podmajerský na Peugeote 206 RC. V sobotu druhé miesto patrilo Jaroslavovi Boldišovi a jeho Seatu Ibiza a tretie Kamilovi Surovému jazdiacemu na Honde Civic. V nedeľu bol rýchlejší Surový, ktorý odsunul Boldiša na tretie miesto.

Tibor Szabosi;asr65984-10.jpg

Záverom treba konštatovať, že zmena organizátora Ostrej Lúke jednoznačne prospela. „Ako panici pri organizovaní takéhoto podujatia musím všetkým iba veľmi pekne poďakovať. Myslím si, že latku sme si postavili poriadne vysoko, za čo som rád, keďže z každej strany počúvam, že či už jazdci, ale aj delegovaní činovníci Slovenskej asociácie motoristického športu boli spokojní. Samozrejme toto by sme nedokázali bez pomoci našich obchodných partnerov, ale ani bez pomoci partie, ktorá organizuje už dlhé roky kopec na Jankovom vŕšku. Sú to naozajstní profesionáli čo dokázali aj na tomto našom podujatí. Jednoducho treba poďakovať všetkým, ktorí akoukoľvek formou priložili ruku k dielu a pomohli. Myslím, že sa tu pri našej organizátorskej premiére stretla partia ľudí, ktorí presne vedeli čo je ich robota a tú si aj svedomite spravili. Máme na čom stavať do budúcnosti a verím, že sa nám bude aj naďalej dariť. Som naozaj šťastný a všetkým ešte raz ďakujem,“ zhodnotil hlavný organizátor podujatia PROFIN CAR Ostrá Lúka 2021 Zolo Kladivík.

PROFIN CAR Ostrá Lúka 2021

Výsledky podujatia PROFIN CAR Ostrá Lúka 2021

Miro Majláth
tlačový tajomník
PROFIN CAR Ostrá Lúka 2021



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri