Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Výborný výkon, ale aj sklamanie Jána Miloňa a Jantar Teamu v rámci WRC3

Thursday, 27. 10. 2022 - 13:16, Miroslav Majláth   

Výborný výkon, ale aj sklamanie Jána Miloňa a Jantar Teamu v rámci WRC3

Podujatie 57. Rally RACC Catalunya 2022 malo rozhodnúť o tom, kto sa postaví na piedestál v rámci seriálu FIA WRC3. Jedným z adeptov bol aj Jan Černý a slovenský Jantar Team.

 

Honza Froněk

Počas troch etáp španielskej rally sme mali možnosť sledovať strhujúci súboj  od začiatku až do konca  doslova o desatinky sekúnd medzi dvojicou najväčších rivalov. Jedným z nich bol český jazdec Jan Černý reprezentujúci slovenský Jantar Team, proti ktorému sa postavil v súboji o majstra sveta Fín Lauri Joona. Ich súboj počas celej súťaže bol doslova ako z iného sveta. Raz vyhral rýchlostnú skúšku jeden, následne druhý, pričom takto to šlo celé tri dni.

Honza Froněk

Šéf slovenského Jantar Teamu Ján Miloň otvorene neskrýval smútok: „Bola to nádherná súťaž a obaja súperi jazdili absolútnu hranu. V rámci jednej sekcie sme mali náskok my, v ďalšej Joona. Bolo to počas celej súťaže fakt ako na hojdačke. V sobotu podvečer sa našej posádke podarilo získať mierny náskok, čo bolo super, keďže do cieľa už nebolo ďaleko. Žiaľ, prišla chybička, neskorý príjazd do časovej kontroly a po nej penalizácia desať sekúnd. To znamenalo, že sme museli začínať odznova.

Honza Froněk

Honzo s Petrom sa veľmi snažili, v posledných dvoch rýchlostných skúškach podali perfektný výkon a súperov stiahli o cenné sekundy. Po dojazde do cieľa im v celkovom poradí chýbalo deväť sekúnd na víťazstvo. Keby nebolo penalizácie, boli by sme majstrami sveta. Na keby sa však v motoristickom športe, ale ani v samotnom živote nehrá.

Honza Froněk

Napriek nádhernému výkonu, ktorý naša posádka predviedla, ma nesmierne štve takáto školácka chyba. Tá penalizácia nás stála strašne veľa, okrem toho sme v konečnom poradí spadli nie na druhé, ale až na tretie miesto. Dnes s tým už nič neurobíme, treba to brať tak, že život ide ďalej. Sám som jazdec a zažil som, či už na trati, alebo v depe množstvo nečakaných okamihov, ale musím povedať, že taký stres a napätie, ako som zažil na Rally Catalunya som nikdy v minulosti ešte nezažil. Snáď sa to podarí nabudúce, aj keď už teraz viem, že to bude o to ťažšie.

Honza Froněk

Na druhej strane treba povedať, že sme iba tri týždne pre Monte Carlom kúpili nové auto, ktoré bolo ešte surové a počas celej sezóny sme nemuseli odstúpiť kvôli technickej poruche. Je na internete aj tabuľka Fordov, v ktorej sú zaznamenané všetky odstúpenia a v nej sme bez poruchy na prvom mieste. Za toto patrí nesmierna vďaka našim mechanikom, ktorí dokázali Ford Fiesta Rally3 vždy pripraviť špičkovo. Samozrejme vďaka patrí aj našim posádkam za ich perfektné výkony a samozrejme všetkým partnerom tímu, Bez nich by to jednoducho nešlo a fanúšikom, ktorí nám držali palce do poslednej chvíle, ale aj našim rodinám bez ktorých porozumenia by to tiež nešlo.“

Honza Froněk

Nuž, sklamanie treba teraz čo najrýchlejšie hodiť za hlavu a pozerať sa dopredu. A to presne Jantar Team dokáže.

Jantar Team

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri