Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Výborné umiestnenia posádok Kesko Racing Teamu na 49. Rallye Tatry 2022

Monday, 30. 05. 2022 - 21:15, Miroslav Majláth   

Výborné umiestnenia posádok Kesko Racing Teamu na 49. Rallye Tatry 2022

Neskutočne úspešný víkend má za sebou slovenský Kesko Racing Team a jeho tri súťažné posádky.

 

Kesko Racing Team

V rámci 49. Slovakia Rallye Tatry 2022, súťaže ktorá sa konala počas posledného májového víkendu v Poprade a jeho okolí, dosiahli posádky Kesko Racing Teamu na výborné umiestnenia.

Tibor Szabosi;asr68731-6.jpg

V prípade najnovšej posádky Kesko Racing Teamu, čiže dvojice Marian Kekeňák a Zdenko Bystrán jazdiacej na vozidle Ford Fiesta Proto dopadla súťaž pod tatranskými končiarmi nad očakávanie. Od prvej rýchlostnej skúšky držala vysoké tempo, pričom po sobote figurovala na šiestom mieste absolútneho poradia. V nedeľu svoj výkon ešte zlepšili a v absolútnom poradí Keko so Zdenkom dojazdili na nádhernom piatom mieste absolútneho poradia. Popri tom sa im podarilo nechať za svojim chrbtom aj vozidlá najnovšej špecifikácie a dojazdiť na treťom miesto v triede 11.

Tibor Szabosi;asr69692-5.jpg

„Musím pochváliť celý tím, hlavne Kesko Racing Team za to, že som mohol štartovať a hlavne mojich mechanikov za to, že pripravili auto perfektne. A bolo s ním dosť roboty. Skúsili sme novú značku pneumatík, ktoré fungovali veľmi dobre, mne sa išlo výborne a Zdeno diktoval tiež bez chybičky. Tento výsledok patrí celému tímu, som nadmieru spokojný a šťastný,“ zhodnotil po prejazde štartovou rampou Marián Kekeňák.

Kesko Racing Team

Výborný výsledok sa rovnako podaril aj bratom, Kamilovi a Erikovi Švecovým. Táto dvojica doviezla svoj Peugeot 208 R2 na víťaznom mieste nielen v triede 6, ale aj kategórii 2 WD, ako aj na ôsmom mieste absolútneho poradia. Počas celej súťaže sa zlepšovali a s konkurenciou bojovali doslova o sekundičky na každom jednom meranom úseku.

Kesko Racing Team

„Dnes to vyšlo perfektne. Naháňali sme sa Pohlídalom na rovnakom aute, pričom sa nám podarilo ho udržať za sebou. Nebola to ľahká súťaž a sme radi, že sme celí a šťastní v cieli. Samozrejme som rád a ďakujem Kesko Racing Teamu a partnerom, že sme tu mohli súťažiť,“ pokračoval v rozhovore Kamil Švec.

Kesko Racing Team

V prípade Fera Fuska a Dušana Kekeňáka treba podotknúť, že v ich prípade sa dostavila aj smola, keď v poslednom teste prvej etapy, na mestskom okruhu, ich vyradila zo súbojov zlomená poloos. V nedeľu však nezaváhali a brali v triede 12 plný počet bodov do priebežného hodnotenia seriálu.

Kesko Racing Team

„Zopakoval sa minulý rok, keď sme rovnako museli odstúpiť v poslednej rýchlostnej skúške prvej etapy. Je to škoda, mohli sme dosiahnuť viac, ale technika je niekedy proti. Inak sme si celú súťaž poriadne užili. V nedeľu sme aspoň brali body za víťazstvo, čo trochu potešilo,“ uzavrel debatu František Fusko.

Tibor Szabosi;asr68734-4.jpg

S jazdcami Kesko Racing Teamu sa opäť stretneme v polovici mesiaca jún na rally v Hustopečiach na Morave.

Miro Majláth

Tibor Szabosi;ac7i7218-5.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri