Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Výborná reprezentácia Slovenska v podobe Tomáš „Srnku“ Ondreja

Sunday, 17. 10. 2021 - 10:17, Miroslav Majláth   

Výborná reprezentácia Slovenska v podobe Tomáš „Srnku“ Ondreja

Tomáš „Srnka“ Ondrej doviezol z FIA Masters Hill Climb 2021v portugalskej Braga zlato a striebro.

 

 

Tibor Szabosi;asr60178-4.jpg

Slovenská reprezentácia v pretekoch automobilov do vrchu sa predstavila na vrcholnom podujatí FIA Masters Hill Climb 2021 v portugalskom meste Braga. Jedným z jej členov bol aj rožňavčan Tomáš „Srnka“ Ondrej, ktorému sa podarilo výborne zabojovať a získať nielen prvenstvo v súťaži jednotlivcov po tom, čo vyhral skupinu 4, ale spolu s ďalšími kolegami aj v Nations Cupe, kde Slovensko obsadilo druhé miesto absolútneho poradia. Srnkovi sa pritom podarilo zajazdiť dve takmer navlas rovnaké jazdy, pričom rozdiel medzi nimi bol iba pätnásť tisícin sekundy.

Tibor Szabosi;asr62559-1.jpg

„Som naozaj veľmi spokojný, že už druhýkrát Slovensko uspelo na podujatí FIA Masters Hill Climb ako aj v rámci súťaže národov, čiže v Nations Cupe. Slovensko som už na takomto podujatí reprezentoval po tretíkrát, pričom na každom z nich sa mi podarilo vyhrať v mojej skupine. Navyše v roku 2016, keď sa podujatie konalo na Morave, v Šternberku som bol rovnako členom tímu bojujúcim v súťaži Nations Cup a vtedy sme brali víťazstvo. Teraz nám víťazstvo ušlo iba o maličký kúštik, napriek tomu som spokojný. Musím povedať, že sa tento rok zišla v reprezentácii výborná partia na čele s našim kapitánom Vladom Hybáčkom a že sa nám podarilo dosiahnuť krásny úspech. Moje poďakovanie patrí spoločnostiam Petroltrans a Liqui Moly. Okrem toho by som rád poďakoval aj Petrovi Ambrúzovi, ktorý mi pomohol s pneumatikami, na ktorých sa mi podarilo zajazdiť víťazný čas. Samozrejme poďakovanie patrí Slovenskej asociácii motoristického športu za možnosť hájiť slovenské farby na medzinárodnom poli, ale aj každému, kto mi akýmkoľvek spôsobom pomáha a v prvom rade mojej rodine,“ zhodnotil „zlato-strieborný“ Tomáš „Srnka“ Ondrej.

Tibor Szabosi;asr64054-3.jpg

Podujatie FIA Masters Hill Climb je organizované FIA, pričom sa koná každé dva roky za účasti vybraných jazdcov z krajín Európy vrátane Anglicka. Keďže v prípade pretekov automobilov do vrchu je najvyššou súťažou európsky šampionát, FIA Masters Hill Climb je najvyššou súťažou v tomto športe na svete.

Tibor Szabosi;asr63905-3.jpg

Miro Majláth

Tibor Szabosi;asr60479-4.jpg

Tibor Szabosi;asr64070-1.jpg

Tibor Szabosi;asr69284-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri