Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Všetci chcú vyhrať. Vedie však Tänak

Thursday, 22. 08. 2019 - 20:30, Ľuboš Kašický   

Všetci chcú vyhrať. Vedie však Tänak

Máme za sebou krátku divácku eresku, ktorou dnes podvečer odštartovala nemecká súťaž.

 

Päťkilometrová Wendeler land vykopla súťažné posádky do desiateho podniku sezóny. Najlepší čas zajazdil Estónec Ott Tänak na toyote. Do jednej sekundy za ním sa vmestili hneď traja pretekári – Sordo (hyundai), Ogier (citroen) a Neuville (hyundai). Piaty je Meeke (toyota) a šiesty Latvala (toyota). „Vždy skúšam vyhrať každé preteky. Teraz to nie je inak. Bude to však veľmi tesné. Eresky sú veľmi rýchle. Uvidíme teda zajtra,“ povedal bez vzrušenia sebavedomý Ott Tänak.

toy01-11.jpg

Podobne ako Estónec si však veria aj jeho súperi. „Dnes to bolo špinavšie, než som čakal. Môj plán je však zvíťaziť tento víkend,“ tvrdí Ogier. A čo Thierry Neuville? Ten by víťazstvo už potrebovať ako soľ. V prológu bol však pomalší o dve desatiny sekundy aj ako jeho tímový kolega Dani Sordo. „S časom som spokojný. Som si istý, že chlapci začnú tlačiť na pílu hneď od štartu. Bude to pekný súboj,“ povedal Belgičan.

hy01-9.jpg

Vo WRC2 PRO vyskočil do vedenia Rovanpera o sekundu pred Kopeckým (obaja továrenská Škoda Fabia). Obaja sú najrýchlejší v triede RC2, keď súkromníkov na R5-kách vedenie Kreim (Fabia R5) pred Lefebvrem (Polo R5) a Kajetanowiczom (Polo R5).

ci02-8.jpg

V sobotu pokračuje prvá etapa od desiatej hodiny a šiestich meraných úsekoch končí niekedy okolo ôsmej večer.

Priebežné výsledky si pozrite tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri