Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Vo WRC Pirelli nahradí Michelin!

Saturday, 21. 12. 2019 - 18:00, Ľuboš Kašický   

Vo WRC Pirelli nahradí Michelin!

Úplne čerstvou je dnešná predvianočná správa z Milána. Italská pneumatikárska spoločnosť hrdo oznámila, že bude výhradným dodávateľom pneumatík pre svetový rely šampionát.

 

Pirelli dodáva pneumatiky pre formulu jeden od roku 2011. Taliansku spoločnosť od sezóny 2011 vo WRC nahradila francúzska spoločnosť Michelin. Teraz však Taliani oznamujú, že sa dohodli s FIA, že práve oni sa stanú výhradnými dodávateľmi pre Majstrovstvá sveta v rely od sezóny 2021. Kontrakt je dohodnutý na štyri roky, do roku 2024. „Technológie a vášeň sú kľúčové prvky, ktoré Pirelli prináša do automobilového športu. Aj to je dôvod, že teraz budeme zabezpečovať kompletne seriál majstrovstiev sveta,“ tvrdí hrdo Giovanni Provera, viceprezident spoločnosti Pirelli.

pirelli-wrc-314425.jpg

Taliani vo WRC pôsobili už v rokoch 2008 až 2010 a od roku 2018 dodávajú pneumatiky pre kategóriu WRC2. Teraz teda prišla dohoda na zabezpečení celého šampionátu. „Zabezpečovať pneumatiky pre WRC súbežne s F1 len zlepší naše produkty, ktoré tak budeme môcť preverovať v rozličných podmienkach,“ zareagoval pozitívne aj doterajší šéf Pirelli pre F1, Mario Isola.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri