Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Víťazstvo Rosinu na Red Bull Ringu

Tuesday, 24. 05. 2022 - 07:27, Radovan Szabosi   

Víťazstvo Rosinu na Red Bull Ringu

Pole position a víťazstvo v úvodných pretekoch druhého súťažného víkendu sezóny GT2 European Series zaznamenala slovenská posádka v zložení Štofi Rosina a Filip Sládečka.

Rakúska značka KTM nasadila na domáce preteky v Zeltwegu hneď štyri posádky, ktoré sa postarali o fantastický divácky zážitok a skvelé výsledky. Štofi Rosina, ktorý vo farbách tímu True Racing by Reiter Engineering štartuje na továrenskom KTM X-Bow GT2 už tretiu sezónu, potvrdil svoj vysoký kredit a priviezol značke ďalšie víťazstvo.

gt2-ml-07-1.jpg

„Som nesmierne šťastný, že sa nám spolu s Filipom podarilo zajazdiť fantastický víkend,“ usmieva sa Rosina. „Už v piatok bolo zrejmé, že máme rýchlosť, čo sme v sobotu obaja dokázali pretaviť do víťaznej kvalifikácie. Dokonca sa mi podarilo vyjazdiť absolútne najrýchlejší čas celého súťažného víkendu. (pozn. Rosina ako jediný dokázal zraziť čas pod hodnotu 1:30, keď zastavil stopky na hodnote 1:29,880 sek.!) Do obidvoch víkendových pretekov sme preto štartovali z prvého miesta. V silnej konkurencii, aká sa postavila na štart na Red Bull Ringu, je to výborný výsledok.“

true-stan-hylan-02.jpg

Slovenská posádka, ktorá spolu na KTM štartovala prvýkrát, nedala v úvodných pretekoch súperom vôbec šancu, keď zvíťazila prakticky spôsobom štart cieľ (nepočítajúc okno na pit stop). „Filip výborne odštartoval a vyjazdil malý náskok. Hneď po otvorení okna na PIT STOP sme sa vymenili v kokpite a mne sa potom podarilo náskok ešte natiahnuť. Bolo to jedno z výnimočných víťazstiev, ktoré potešilo nielen nás, ale aj celý tím a slovenských fanúšikov, ktorí nás na Red Bull Ring prišli podporiť. Chceme sa im všetkým za to poďakovať,“ pokračuje Štofi Rosina.

gt2-ml-06-1.jpg

Aj v nedeľňajších pretekoch štartovala slovenská posádka Rosina – Sládečka z prvého miesta. V divokých pretekoch sa menilo často poradie a padali aj penalizácie. Tlak súperov z Audi, KTM, Brabhamu i Mercedesu bol obrovský a preteky boli ešte tvrdšie ako v sobotu. Štofi zachádzal do depa až na sklonku PIT STOP okna a odovzdával Filipovi auto na piatej priečke. „Žiaľ, mali sme problém s elektronikou, ktorá nám ubrala na výkone asi 30 koní. Snažili sme sa však doviezť auto do cieľa na čo najlepšom mieste,“ vysvetľuje Púchovčan. V nasledujúcich kolách potom Filip Sládečka dokázal posunúť KTM X-Bow GT2 so štartovým číslom 16 znova až do vedenia, no vzápätí dostal penalizáciu „Stop and go“, ktorá posádku odsunula dozadu. „Filip nešťastne opustil pit lane o 0,1 sekundy skôr, pre nesprávny pokyn od inžiniera, a dostal za to trest. To sa však v pretekoch stáva a je to v poriadku. Inak svoju úlohu splnil dokonalo. Doviezli sme slušný výsledok, ktorým sme podčiarkli úspešný víkend.“  

 gt2-ml-11.jpg

Dopovedzme, že Filip Sládečka sa po absolvovaní trestu zaradil na jedenástu priečku, ktorú však ešte dokázal vylepšiť na záverečné siedme miesto. Výsledok, ktorý predviedla slovenská posádka tak potvrdil slová Štofiho Rosinu, ktorý pred víkendom dal tímu za Filipa záruku. Ten zvládol záskok za Rakúšana Sehdi Sarminiho k spokojnosti tímu, absolútne na jednotku!

gt2-ml-09.jpg

Po vynikajúcom výsledku KTM a slovenskej posádky bude mať GT2 European Series 2022 prestávku niekoľko týždňov. Najbližším podnikom bude italské Misano, ktoré je na programe 2. – 3. júla 2022.

gt2-ml-10.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri