Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Víťazstvo pre „Čierneho sokola“

Sunday, 12. 01. 2020 - 12:01, Ľuboš Kašický   

Víťazstvo pre „Čierneho sokola“

Pretekmi v Dubaji začal nový ročník divácky príťažlivého seriálu 24-hodinoviek športových vozidiel. O víťazstvo sa pobili Mercedes, Audi a Porsche.

 

Vo veľmi nepríjemnom premenlivom počasí zvládol najlepšie stratégiu tím Black Falcon a posádka Jeroen Bleekemolen, Ben Barker, Huber Haupt, Manuel Metzger a Khaled Al Quabasi na vozidle Mercedes AMG GT3. Tím v rozhodujúcom momente nechal posádku na suchých gumách, keď ostatní prezúvali. Od toho okamihu si vybudoval malý náskok, ktorý v ďalšom priebehu využil. Premenlivé preteky boli napokon predčasne ukončené už v tretine, po 168 kolách. S veľkou stratou skončila na druhom mieste posádka tímu Car Collection na Audi R8 LMS Evo v zložení Breukers, Haase, Ortmann, Winkelhock a Parhofer. Tretie bolo znova Audi R8, no z tímu MS7 by WRT v zložení Rik Breukers, Chris Mies, Dries Vanthoor, Michael Vergers a Mohammed Saud Fahad Al Saud. Najlepšie Porsche 911 GT3 R skončilo na štvrtom mieste so stratou celého kola (Muller, Bohn, Renauer, Renauer).

merc-2020-24hdubai-01-low.jpg

„Víťazstvo sa vždy počíta,“ povedal za všetkých členov posádky „Čierneho sokola“ Jeroen Bleekemolen. „Vlani som za podobných podmienok stratil víťazstvo v Daytone a teraz sa to otočilo. Som šťastný. Predviedli sme výborné preteky a tím naordinoval skvelú stratégie. Všetci jazdci odjazdili svoje stinty perfektne a vybudovali sme si zaslúžený náskok.“

merc-2020-24hdubai-15-winner.jpg

race-results-26.jpg

a200216-small.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri