Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

VH Autoracing a Vlado Hanuš spokojní s Rallye Tatry 2018

Tuesday, 29. 05. 2018 - 19:40, Public relations   

VH Autoracing a Vlado Hanuš spokojní s Rallye Tatry 2018

Vlado Hanuš, Karolína Jugasová a Ford Fiesta R5, súťažná posádka slovenského VH Autoracing Teamu si 45. Rallye tatry 2018 poriadne užili, ale vyskúšali si aj jazdu na vode.

Vlado Hanuš pred štartom 45. Rallye Tatry 2018 avizoval, že v prípade ak bud na súťaži pršať, vôbec sa nebude snažiť byť veľmi rýchly. Chýbajú mu totiž skúsenosti s Fionou na vode a nechce jej nijakým spôsobom ublížiť.

Martin Paľov;ik8a4247-2.jpg

Už mestský okruh bol čiastočne na vode, keď pri štarte skupiny najrýchlejších vozidiel popršalo. V sobotu ráno sa síce krásne vyčasilo a Poprad a jeho okolie zrána zaliali slnečné lúče. Počasie sa však veľmi rýchle začalo meniť, pričom už v úvode tretieho meraného úseku poriadne pršalo.

„S Fordom Fiesta R5 som išiel na vode v podstate iba jedenkrát, aj to bolo niekedy v úvode minuloročnej sezóny, čo je strašne dávno. Navyše sme aj teraz nevolili dobré obutie, čiže sme tú časť na vode úplne vypustili," ohlasoval Vlado Hanuš po úvodných troch rýchlostných skúškach v sobotu.

Okrem už spomínaného dažďu na poslednej rýchlostnej skúške prvej sobotnej sekcie, sa navyše presne v momente príjazdu súťažných vozidiel do servisnej zóny ponad Poprad prehnala neskutočne veľká búrka sprevádzaná krupobitím. Tá premenila servisnú zónu na jeden veľký bazén. Na rade však boli hneď štyri rýchlostné skúšky, bez možnosti návštevy servisu. Rýchlostné skúšky však boli rozložené v rôznych častiach okolia Popradu a tak sa aj počasie na nich mohlo poriadne líšiť. Všetko toto malo samozrejme vplyv na voľbu pneumatík.

Martin Paľov;ik8a4715.jpg

„Dávali sme v prvom rade pozor, aby sme Fionu doviezli v poriadku a neporušenú až do cieľa. Snažil som sa počas posledných štyroch testov neskúšať žiadne riskantné veci, ale sústredil som sa na to, aby som získal nejakú prax na mokrých pneumatikách. V tomto počasí ja nedokážem pretekať a som rád, že sme v cieli," dodal Vlado Hanuš po prejazde cieľom.

Pri pohľade do výsledkovej listiny treba konštatovať, že napriek tomu, že Vlado vodu na trati celkom nemusí, mu spolu s Karolínou patrilo konečné jedenáste miesto absolútneho poradia.

VH Autoracing, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri