Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Vettel znova porazil Mercedesy!

Sunday, 16. 04. 2017 - 18:39, Ľuboš Kašický   

Vettel znova porazil Mercedesy!

V dramatických tretích pretekoch sezóny vyhráva znova Ferrari a ujíma sa priebežného vedenia v oboch šampionátoch.


Ešte včera to vyzeralo, že Mercedesy to na rýchlej trati červeným natrú, no dnes sme sa zobudili do iného dňa. Ferrari dokázalo, že ich auto v pretekoch funguje vynikajúco a Vettel dokonale využil zamotanú situáciu okolo žltej fázy a výjazdu bezpečnostného vozidla. „Výborná práca tímu. Cítil som, že máme rýchlosť. Rozhodli sme sa pre undercut a zafungovalo to," radoval sa Nemec, ktorému sa v cieli nezastavil jazyk. „Keď prišlo na trať safety car, tak som si vravel, bože už zasa? Našťastie to teraz vyšlo nám."

fe11.jpg

A mercedesy však vôbec neboli slabé. Bottas po víťaznej kvalifikácii výborne odštartoval a dostal sa do čela pred Vettela, ktorý využil zaváhanie Hamiltona na štarte. Angličan navyše pri prvej zastávke prichádzal do boxov tak, že spomalil Ricciarda a dostal za to odmenu v podobe piatich trestných sekúnd. „Urobil som dnes chybu za ktorú sa ospravedlňujem celému tímu," priznal Hamilton. „Snažil som sa to napraviť, ako som vedel, ale nestačilo to." Lewis došiel na druhom mieste, keď ukázal, že je rýchlejší, ako Bottas. Fína však polovicu pretekov trápili zadné pneumatiky a v cieli za Vettelom zaostal o dvadsať sekúnd! „Boli to pre mňa ťažké preteky. Trápil som sa v pneumatikami a s pretáčavosťou," priznal Valtteri Bottas. „Na druhej strane to však bol môj najlepší víkend v Mercedese a verím, že budú ešte lepšie."

me11.jpg

Dramatická situácia nastala v 13.kole, keď zlyhali brzdy Verstappenovi (havaroval) a vzápätí kolidovali Sainz so Strollom. Na trať muselo safety car a výhoda, ktorú získal Vettel výmenou pneumatík v 11.kole bola zmazaná. Za SC prezúvali všetci ostatní a začínalo sa odznova. Nemec si však na nových gumách stihol za tie dve kolá vyjazdiť malý náskok, ktorý ho posunul pre obidva mercedesy.

rb03r.jpg

Redbull Ricciarda nemal šancu pomýšľať na lepšie miesto a Austrálčan s jediným „býčkom" na trati bral aspoň desať bodov za piate miesto. Jeho súpermi sa stali Räikkonen, ktorý s očakávaním druhého potomka stratil ďalšiu rýchlosť, a veterán Massa.

rb04-1.jpg

Trinástka bola dnešným číslom na trinástej GP Bahrajnu, pretože do cieľa došlo iba trinásť áut, keď štrnásty Alonso zaparkoval nešťastný mclaren v depe len dve kolá pred koncom. Vďaka peknému súboju medzi Mercedesom a Ferrari na čele pretekov, ako aj množstvu pekných predbiehacích manévrov sme dnes videli krásne preteky, ktoré len potvrdili prísľub zaujímavej sezóny F1.

mcl04r.jpg

Do čela oboch šampionátov sa vrátilo Ferrari, keď Vettel vedie o sedem bodov pred Hamiltonom a tím o tri body pred Mercedesom. Od utorka pokračujú v Bahrajne oficiálne testy F1 a nasledujúca grand prix je na programe o dva týždne v ruskom Soči.

race-results-2.jpg

fe09.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri