Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Věroslav Cvrček víťazom ôsmeho kola MSR PAV

Saturday, 07. 07. 2018 - 21:35, Public relations   

Věroslav Cvrček víťazom ôsmeho kola MSR PAV

Podujatie Slovakia Baba 2018 má za sebou prvý pretekársky deň. V rámci neho odjazdili účastníci ôsme kolo seriálu Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2018, ale aj Voľné medzinárodné preteky automobilov do vrchu.

Po dvojici tréningových jázd, ale aj drobnom zdržaní o ktorom sme už písali, boli na popoludnie na Pezinskej Babe plánované dve súťažné jazdy. Tie nedopadli celkom podľa predstáv prítomných, keď prvá súťažná jazda vďaka niekoľkým technickým problémom, ale aj dvom drobným nehodám vykázala podstatné zdržanie. Účastníkmi nehôd bol najskôr Tomáš Čambálik jazdiaci na Renaulte Clio a následne aj Braňo Mičko s Mitsubishi Lancer EVO IX. Nehody sa síce obišli bez akýchkoľvek zranení jazdcov, prvú súťažnú jazdu však neskutočne predĺžili. To malo za následok rozhodnutie Rady športových komisárov, ktorá rozhodla, že do nasledujúcej druhej súťažnej jazdy odštartujú iba účastníci slovenského kopcového šampionátu, poháru a jazdy pravidelnosti a Voľné medzinárodné preteky budú vyhodnotené iba z jednej súťažnej jazdy. To už von z hry bol Igor Drotár, ktorého zradil motor Škody Fabia R5, ale aj otec spomínaného Tomáša Čambálika, Bohumír, ktorého zase zradila prevodovka Hondy Civic TypeR. V druhej súťažnej jazde, ktorej sa už zúčastnili iba spomínaní jazdci bojujúci o body v rámci slovenských majstrovstiev, poháru a jazdy pravidelnosti vypadol Miro Čiliak. Tomu odmietla poslušnosť prevodovka na formule Metalex.

Tibor Szabosi;c30i7275-4.jpg

Víťazstvo v rámci ôsmeho kola Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu, ktoré sa konalo na podujatí Slovakia Baba 2018 sa nakoniec stal Věroslav Cvrček na Škode Fabia S2000, pred Poliakom „Dubaiom" na Mitsubishi a Slovákom Jánom Miloňom na McLarene 650S GT3.

V rámci Voľných medzinárodných pretekov si víťazstvo v rámci prvého dňa podujatia Slovakia Baba 2018 odviezol český jazdec Dušan Nevěřil na Norme M20FC, pred Věroslavom Cvrčkom na Škode Fabia S2000 a Poliakom „Dubaiom" na Mitsubishi.

Tibor Szabosi;c50q9240.jpg

Podujatie Slovakia Baba 2018 pokračuje na Pezinskej Babe zajtra, pričom budú jazdci bojovať o body do seriálov FIA Zóna strednej Európy Historik, ale aj slovenských a rakúskych majstrovstiev súdobých a historických vozidiel, slovenského pohára, v jazde pravidelnosti a voľných medzinárodných pretekov. Štart prvej tréningovej jazdy je plánovaný na 9:00 hodinu.

Miro Majláth
tlačový tajomník Slovakia Baba 2018



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri