Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Veľká cena SR už tento víkend!

Monday, 13. 08. 2018 - 20:08, Public relations   

Veľká cena SR už tento víkend!

OMV MaxxMotion Veľká cena Slovenska preteky automobilov na okruhu prichádza na SLOVAKIA RING už v týchto dňoch. Po úvodných testovacích dňoch začína tento piatok veľká akcia.

Deviata Veľká cena SR na SLOVAKIA RINGU prinesie divákom množstvo zábavy na trati aj v zákulisí. O hlavné trofeje a body do národných šampionátov, do Stredoeurópskej trofeje FIA (FIA CEZ) a do ESET V4 CUPu sa pobije až 77 jazdcov v šprintoch rôznych divízií, vrátane formulovej a 22 tímov v sobotňajších dvojhodinových vytrvalostných pretekoch.

Martin Trenkler;ren8400.jpg

Napínavé šprinty uvidíme rovnako v sobotu aj v nedeľu v rozličných divíziach. O zábavu sa však postarajú aj atraktívne sprievodné seriály, ako Škoda Octavia Cup či GT4 Central European Cup.

Škoda Octavia Cup
Pohárové "cupové" seriály majú u našich českých susedov bohatú tradíciu. Medzi nimi sa vyníma predovšetkým Škoda Octavia Cup. V rokoch 1998 - 2009 sa ich pretekov zúčastnilo až 120 jazdcov. Množstvu z nich to naštartovalo pretekársku kariéru. Medzi nimi sú najlepší český jazdec rely Jan Kopecký, náš najúspešnejší okruhový pretekár Štefan Rosina, český veterán Petr Fulín a ďalší. Po istej odmlke sa seriál tento rok vrátil späť so sedemdielnym kalendárom. Špeciálne upravené vozidlá ponúkajú dvojlitrový motor TFSI s max. výkonom 270 ks a max. krút. momentom 360 Nm. Agregát je spárovaný s dvojspojkovou DSG prevodovkou Seat Leon Mk2. Auto s jazdcom váži dokopy 1215 kg.

Martin Trenkler;ren8667.jpg

GT4 Central European Cup
Seriál odštartoval v roku 2006 a korene má v holandskom národnom šampionáte, ako aj v obľúbenom nemeckom VLN. Medzi 14 homologovaných značiek GT4 patrí Aston Martin Vantage, KTM X-Bow GT4, Nissan 370Z GT4, Maserati GranTurismo MC GT4 a Porsche 911 (997) GT. Promotér SRO Motorsport Group postupoval pri kreovaní seriálu na základe rovnakých princípov, aké úspešne implementoval v slávnych seriáloch Blancpain GT Series: nižšie náklady, technická vyrovnanosť, rovnováha výkonnosti (BoP), dynamické preteky s profesionálnymi i amatérskymi jazdcami, dostupné okruhy, silné mediálne pokrytie a priateľská atmosféra. GT4 Central European Cup má na štartovom rošte pravidelne až 30 áut.

Okrem toho netreba zabudnúť na ďalšie návštevnícke atrakcie okruhu SLOVAKIA RING: autogramiáda s najlepšími jazdcami stredoeurópskej zóny je naplánovaná na nedeľu 11:30 za hlavnou tribúnou A. Navštíviť treba aj obľúbený zvierací Malkia Park, Vojenské múzeum, Centrum bezpečnej jazdy so simulátorom prevrátenia, off-roadové jazdy, detské atrakcie, oddychovú zónu OMV Viva, tuningovú výstavu a vychutnať si môžete aj vyhliadkové lety vrtuľníkom.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri