Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

V Zámutove vyhrali bratia Benčekovci

Sunday, 12. 08. 2018 - 08:48, Ľuboš Kašický   

V Zámutove vyhrali bratia Benčekovci

Po dvoch rokoch sa pod Dubník vrátil vranovský relyšprint. Súťaž sa išla mimo akýkoľvek slovenský šampionát, či pohár a podľa toho napokon vyzerala aj štartová listina.


Vlani sa vranovská súťaž jazdila so slušnou účasťou a štartovalo sa dokonca v centre mesta na námestí. To dávalo nádej (aj napriek nedostatkom, ktoré vyčnievali), že Vranov je späť na správnej ceste zaradiť sa do niektorého zo slovenských rely pohárov. Tento rok však prišlo vytriezvenie.

Tibor Szabosi;c30i9447-13.jpg

Dobre informovaní vedia o nedoriešených problémoch zainteresovaných strán, na ktoré znova doplatil šport. Tieto problémy si však zainteresovaní musia vyriešiť sami a my ich nebudeme rozoberať. Každopádne výsledkom bolo, že sa na štart vranovského relyšprintu postavilo iba osem súťažných posádok (bez licencií)!

lk-img-1098.jpg

Súťaž sa jazdila na úseku Zámutov - Dubník, kde sú síce cesty dosť rozbité, ale naozaj krásne. Organizátori pripravili tri rýchlostné skúšky a mohli sa radovať aspoň z milosrdného počasia. Dookola sa totiž preháňali krátke, intenzívne letné búrky, no počas súťaže nepršalo. Krátka prietrž zaplakala, priam symbolicky, v čase vyhlasovania výsledkov.

Tibor Szabosi;c30i9474-25.jpg

Z víťazstva sa radovala prešovská posádka bratov Dominika a Jara Benčekovcov, ktorí štartovali na Mitsubishi Lancer Evo IX. „Je to môj prvý štart od havárie, ktorú som mal na motorke," priznal Dominik Benček. „V budúcom roku by sme chceli získať licenciu a pokúsiť sa štartovať aj na našej domácej súťaži v Prešove. Toto bol teda taký malý test, ktorý je súčasťou niekoľkých štartov na podobných súťažiach, v rámci prípravy na budúci rok."

Tibor Szabosi;c30i9702-14.jpg

Do cieľa došlo sedem posádok v poradí Dominik Benček (Mitsubishi), Vlado Pavčo (Škoda Favorit), Miro Jakub (Opel Corsa), Štefan Kubačka (Honda Civic), Martin Gunár (Citroen ZX), Matúš Manduľák (Peugeot 206) a Julo Súčik (Ford Escort).

rs3-5.jpg

Tibor Szabosi;c30i9624-24.jpg

Pozrite si aj galériu zo súťaže



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri