Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V Soči, ako v čakárni slovenských nemocníc

Saturday, 29. 09. 2018 - 23:08, Ľuboš Kašický   

V Soči, ako v čakárni slovenských nemocníc

Dnes sa v kvalifikácii F1 príliš taktizovalo. Strieborno-červená farba prvých dvoch radov sa však nezmenila, keď šťastný Bottas má šiestu pole position.


Po Monze a Spa-Francorchamps je okruh v Soči hneď tretím najrýchlejším okruhom. Slabšie tímy to veľmi dobre vedeli a tak sa dnes poriadne kalkulovalo. Došlo to dokonca až tak ďaleko, že svoju rolu zohral v McLarene aj náhradník Lando Norris.

Britský pretekár, ktorý v nasledujúcej sezóne nastúpi v McLarene naostro, vyrazil do včerajšieho úvodného tréningu ako prvý, keď dostal šancu namiesto Fernanda Alonsa v FP1. A aby bola istota, že ho nikto nepredbehne, tak mladý Angličan sedel v kokpite pred semaforom už dvadsať minút skôr než ostatní. Skoro to pripomínalo naše čakárne v nemocnici. Ten kto prvý príde, ten sa prvý zapíše do zoznamu na „čakačku".

me01-33.jpg

Udelené tresty za nasadenie nových komponentov sa totiž udeľujú podľa toho v akom poradí sa autá objavia na trati?! Alonso tam bol zo všetkých potrestaných najskôr a tak vyštartuje z najlepšej „trestnej" pozície.

Už po predošlých pretekoch v Singapore totiž ohlásili v Toro Rosso, že vymenia motory Honda, aby v nasledujúcich pretekoch v Japonsku využili potenciál silnejších nových motorov. K Toro Rosso sa teraz pridali aj obaja piloti tímu Redbull Racing a tak posledných päť miest máme rozdelených aj bez boja.

me06-26.jpg

Keď to videli v tíme Renault, tak tiež nevyštartovali do Q2 a automaticky im pripadli miesta číslo jedenásť a dvanásť. Miesta, kde si môžu piloti zvoliť akú chcú zmes na štart. Tímy pred nimi z TOP10 musia štartovať na tých mäkších gumách, ktoré im vydržia menej.

Poďme však do prvej desiatky, kde sa už netaktizovalo a všetkých trochu zaskočil Valtteri Bottas, keď naložil aj favorizovanému Lewisovi Hamiltonovi (obaja mercedes). Pre fínskeho pilota to bolo šieste pole position a veľká radosť. Piloti Ferrari prekvapivo zaostali až o polsekundy! Sebastian Vettel je tretí a Kimi Räikkonen štvrtý.

me02-27.jpg

Zaujímavosťou dňa je oznámenie tímu Toro Rosso, že sa rozhodlo dať tretiu šancu odvrhnutému ruskému pilotovi Daniilovi Kvyatovi!? Ten bude v tíme STR štartovať znova od novej sezóny!

q3-res-15.jpg

Dôležité je ešte povedať, že preteky v Rusku sa zajtra štartujú už o 13:10 nášho času. Nepremeškajte preto nedeľňajší štart.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri