Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

V prológu najlepšia Toyota

Friday, 26. 04. 2019 - 07:19, Ľuboš Kašický   

V prológu najlepšia Toyota

Kým sme spali, tak za oceánom sa večerným diváckym prológom rozbehla 39-ta argentínska súťaž.

 

 

Vo štvrtok v Cordobe ešte doznievali búrky a jazdilo sa na mokrej trati. To však neodradilo nadšenie miestnych fanúšikov, ktorí si piaty podnik Majstrovstiev sveta chcú znova užiť. Napokon v ďalších dňoch víkendu im meteorológovia už sľubujú lepšie počasie.

toy03-4.jpg

Na kratučkej (1,9 km) trati sa toho veľa neudialo a hneď šesť posádok sa za najrýchlejším Estóncom Ottom Tänakom (toyota) poskladalo do sedem desatín sekundy. Nevedno, či to bolo podmienkami, či vnútorným nastavením, no najlepšie sa v noci (nášho času) s prvým meraným úsekom súťaže vysporiadali chlapci z továrenskej Toyoty. Za prvým Tänakom bol na treťom mieste Kris Meeke a šiesty Jari-Matti Latvala. Nečudo, že Kaj Lindstrom (športový riaditeľ Toyoty) mal dôvod na spokojnosť.

toy01-10.jpg

„Je fajn, že sme na čele. Myslíme však už na to, čo nás čaká na trati. V posledných dňoch dosť pršalo a ako ukázal shakedown, tak to bude náročné,“ vraví Lindstrom. „Tím odviedol poctivú prácu a snažili sme sa nájsť správne nastavenie do takýchto podmienok. Jazdci majú z auta dobrý pocit. V takýchto podmienkach je však veľmi ľahké auto poškodiť a tak si budeme musieť dávať pozor. Pršať by už síce nemalo, ale stále bude mokro.“

toy04-2.jpg

A k svojmu šéfovi sa pridáva aj priebežný líder, Ott Tänak.“Nevieme ako zlé budú podmienky na trati, ale očakávame, že sa bude poriadne šmýkať. A ak rely pretekár povie, že sa šmýka, tak to bude naozaj šmýkľavé,“ hovorí Estónec, ktorý však šiel spať celkom s dobrým pocitom. „Do Južnej Ameriky sa stále teším, lebo tu ľudia neskrývajú svoju vášeň pre tento šport. Aj dnes, počas nočnej špeciálky ich bolo okolo trate veľa a vytvorili výbornú atmosféru.“

toy02-5.jpg

Z piatok čakajú na súťažné posádky trate južne od údolia Calamuchita. Spolu je na programe sedem meraných úsekov v dvoch sekciách, pričom po tej prvej sa na poludnie riedke štartové pole vráti do servisu v Carlos Paz. Spolu prvá etapa meria 148 ostrých kilometrov. Začína sa popoludní nášho času a prvé vozidlá v cieli očakávame približne hodinu pred polnocou nášho času.

Výsledky večernej RS01 Rally Argentíny 2019:
1. Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) 1m58.6s
2. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) +1.6s
3. Kris Meeke/Seb Marshall (Toyota Yaris WRC) +1.7s
4. Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Amland (Hyundai i20 Coupe WRC) +2.0s
5. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +2.1s
6. Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +2.3s
7. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +2.3s
8. Esapekka Lappi/Janne Ferm (Citroën C3 WRC) +2.9s
9. Elfyn Evans/Scott Martin (Ford Fiesta WRC) +3.1s
10. Teemu Suninen/Marko Salminen (Ford Fiesta WRC) +3.5s
...

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri