Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

V Monze opäť 4. miesto

Wednesday, 13. 07. 2022 - 08:59, Radovan Szabosi   

V Monze opäť 4. miesto

Slovenský pretekársky tím ARC Bratislava skončil v pretekoch 6h Monza v rámci Majstrovstiev sveta vytrvalostných pretekov FIA WEC na 4. mieste v kategórii LMP2 Pro/Am. Posádka žltého prorotypu Oreca 07-Gibson s číslom 44 - Miro Konôpka, Mathias Beche (SUI), Tijmen van der Helm (NED) - po štarte z pole position doplatila na dva tresty prejazdu boxovou uličkou a smolu pri pitstopoch.

2-258.jpg

Preteky rozbiehal Miro Konôpka, ktorý mal za úlohu vyhnúť sa kolíziám v prvých dvoch šikanách okruhu v Monze, ktorý tento rok oslavuje storočnicu. To sa mu aj podarilo a po hodine odovzdával auto Švajčiarovi Becheovi. No potom prišli dva prísne tresty prejazdu boxovou uličkou, čo na tejto úrovni znamená koniec nádejam na dobrý výsledok.

3-205.jpg

„Stevardi boli prísni, no musíme to rešpektovať,“ zhodnotil po pretekoch Miro Konôpka. „Po výbornej kvalifikácii, keď sme získali prvé miesto na štarte v našej triede Pro/Am, sme možno očakávali viac, no keď sa pozrieme na úroveň týchto pretekov a konkurenciu, aká proti nám stojí, tak je to tak trochu zázrak, že sme medzi nimi a nekončíme poslední.

4-167.jpg

V zaujímavých pretekoch nebola núdza o dramatické momenty a slovenský tím napokon dokončil na 14. mieste z 38 štartujúcich posádok. V hodnotení LMP2 to bolo solídne 11. miesto.

5-122.jpg

Šampionát FIA WEC pokračuje o mesiac v japonskom Fudži, no ARC Bratislava tam pre logistickú náročnosť štartovať nebude. Rozlúčkou s Majstrovstvami sveta pre slovenský tím bude osemhodinovka pod umelým osvetlením v Bahrajne na začiatku novembra.

1-295.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri