Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V Maranelle sa dejú veci

Monday, 07. 01. 2019 - 19:19, Ľuboš Kašický   

V Maranelle sa dejú veci

Otriasa sa stolička šéfa tímu, ale o pomoc volá aj Sebastian Vettel.

 

Jednotka tímu verejne prehlasuje, že tím potrebuje posily pre vývoj na simulátoroch (Giovinazzi odišiel do Sauberu a Kvyat do Toro Rosso). „Nie som fanúšikom simulátorov, no pre vývoj je to veľmi dôležité,“ priznáva Nemec, ktorému je pri jazde na simulátoroch zle. Tím preto potrebuje skúsených kvalitných pretekárov, ktorí by túto prácu dokázali zastať. Favoritmi sa javia Brendon Hartley a Sergej Sirotkin, ktorí stratili miesto v štartovom poli (Kubica túto pozíciu predtým odmietol).

Martin Trenkler;mg-0437-7.jpg

Nie je to však jediný problém v Maranelle. Za neúspechy vo vlaňajšej sezóne sa stále hľadá vinník a keďže Vettel je nedotknuteľný (zatiaľ), tak stolička sa trasie pod šéfom tímu, Mauriciom Arrivabenem. Podľa italských kolegov je vraj na spadnutie výmena šéfa tímu. Arrivabeneho by mal podľa všetkého nahradiť Mattia Binotto, ktorý v Maranelle pracuje už viacej, ako dvadsať rokov.

fe02-22.jpg

To sa tvrdilo ešte v priebehu pondelka. No skôr, než deň skončil vydalo Maranello aj oficiálne stanovisko, kde potvrdilo odchod Arrivabeneho a jeho nahradenie doterajším technickým riaditeľom Mattiom Binottom. Takže to máme definitívne! Binotta preferoval ešte nebohý Marchione. Na obrázku na  vianočnom večierku v decembri 2017, Arrivabene, Marchione a Binotto. Okrem viacerých chýb sa Arrivabenemu vyčítalo aj to, že pokazil vzťahy Ferrari s médiami. A to sa nikdy nevypláca.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri