Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

V katastri Trnavy chcú vybudovať súťažný autodróm

Friday, 22. 02. 2008 - 22:38, T. Szabosi   

V katastri Trnavy chcú vybudovať súťažný autodrómMesto Trnava má ambíciu stať sa v budúcnosti medzinárodným centrom motoristického športu. Prvé kroky k tomu urobili poslanci mestského zastupiteľstva, ktorí odsúhlasili možnosť predaja vyše 300 ha pozemkov vo vlastníctve mesta pre spoločnosť Development 2.




Ako na dnešnej tlačovej besede informoval primátor mesta Štefan Bošnák, poslanci prijali návrh na spracovanie zmeny Územného plánu mesta Trnava v lokalite Medziháj. "Zatiaľ sme pri bode nula a do konečnej realizácie predstáv bude potrebné v zmysle platnej legislatívy absolvovať viacero schvaľovacích procesov.

Martin Trenkler;_t5a8117.jpg

Až v prípade kladného stanoviska Krajského stavebného úradu v Trnave bude zmenený Územný plán mesta Trnava predložený poslancom na schválenie," dodal na vysvetlenie primátor. Na pochybnosti okolo transparentnosti utorkového schvaľovania zmeny územného plánu reagoval Bošnák slovami, že pri takýchto veľkých akciách sa nerobia tendre. "Nemáme predstavu, aby sme dokázali spracovať podmienky tendra, čo by sme tam chceli mať," dodal primátor. Podľa neho pri takýchto projektoch je opačný výber, investori si hľadajú partnera. Primátor Bošnák je presvedčený, že v tomto prípade pôjde o transparentný predaj.

Martin Trenkler;03marec.jpg

Marketingový riaditeľ spoločnosti Development 2 Peter Feč novinárov informoval, že spoločnosť už dlhšie hľadala ucelenú parcelu, ktorá by umožnila vytvoriť centrum športu, zábavy a relaxu nadregionálneho významu. Projekt budúcej zóny predpokladá vytvorenie komplexného areálu, v ktorom budú športoviská, park pre korčuliarov a cyklistov, nákupné centrum, hotelová časť a najväčšiu časť bude zaberať motoristický súťažný okruh, ktorý bude spĺňať náročné medzinárodné kritériá pre automobilové a motocyklové preteky. Ako potvrdil Feč, projekt je rozpracovaný a o parametroch a termínoch sa ešte nedá hovoriť. "Ako povedal primátor mesta, celý zámer budovania projektu je na začiatku a ťažko hovoriť o ďalších konkrétnych krokoch. Sme pripravení na stretnutia aj s tými, ktorí nebudú súhlasiť s našimi zámermi a verím, že charakter a filozofia projektu ich dokáže presvedčiť natoľko, že tie ďalšie rokovania budú bez väčších problémov," dodal Feč.

Martin Trenkler;_17_9995.jpg

Poslanci schválili aj memorandum o spolupráci so spoločnosťou Development 2, ktorá v rámci zmluvy o budúcej zmluve uhradí v tomto roku na účet mesta 39 miliónov korún.

SITA




Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri