Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

V Katalánsku máme za sebou shakedown

Thursday, 05. 10. 2017 - 12:22, Ľuboš Kašický   

V Katalánsku máme za sebou shakedown

Dnes dopoludnia začal v Katalánsku shakedown na jedenásty podnik MS rely. Naostro vyštartujeme až zajtra dopoludnia na šotoline. Tradičný asfalt príde na rad v sobotu.

 

Po šesťtýždňovej prestávke vstupuje svetový šampionát do záverečnej fázy. Začíname v Katalánsku, či stále ešte Španielsku? Centrála je znova situovaná v nádhernom zábavnom centre Port Adventure v Salou. Na posádky čaká 1397,62 km, pričom devätnásť rýchlostných skúšok má spolu 312 kilometrov.

Copyright manufacturer;vw-20161014-5456-1.jpg

Španielska rely sa roky jazdila ako výlučne asfaltový podnik. Od roku 2015 prišiel na rad experiment, keď prvý deň sa začalo na šotoline a v zvyšné dva dni sa prešlo na asfalt. To však znamenalo, že tímy museli po prvej etape kompletne prestavať auto z mäkšieho nastavenia na šotolinu na tvrdé asfaltové nastavenie. Najmenej radosti z toho majú pochopiteľne mechanici.

Copyright manufacturer;vw-20161014-5449-1.jpg

Počas dnešného shakedownu sa povrchy menili a najrýchlejší čas už v druhom prejazde zajazdil najprv Kris Meeke na citroene C3 WRC. V treťom prejazde sa mu na tri desatiny priblížil Seb Ogier na Fieste WRC, ktorý napokon vo štvrtom prejazde posunul najlepší čas dňa až na 2:05,2s. Tieto časy však netreba brať príliš vážne. Počkajme si na zajtrajšiu prvú etapu, ktorá štartuje ráno o desiatej a končí šiestou ereskou podvečer. Usporiadatelia sa múdro vyhli tradičnej barcelonskej super stage vo štvrtok a dokonca sa do momentálne búrlivej Barcelony vôbec nevydajú. Všetko sa deje severovýchodne v provincii Tarragona.

Copyright manufacturer;ro17wrc11ger240.jpg

Dnes večer je na programe iba slávnostný štart v Salou, kde sa predstavia tímy v nasledujúcom zložení. Za M-Sport štartujú Ogier, Tänak a Evans. Hyundai reprezentujú Mikkelsen, Neuville a Sordo. Citroen nasadzuje Meeka, Lefebvra a Al Qassimiho. No a Toyota stavia Latvalu, Hänninena a Lappiho.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri