Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

V Dubaji pre ARC Bratislava 7. a 9. miesto

Tuesday, 14. 02. 2023 - 11:47, Public relations   

V Dubaji pre ARC Bratislava 7. a 9. miesto

Slovenský pretekársky tím ARC Bratislava skončil spomedzi 48 zúčastnených posádok na 7. a 9. mieste v prvých dvoch pretekoch Asian Le Mans Series 2023 na Autodrome Dubai.

V sobotu doopoludnia boli kvalifikácie, v ktorých ACO zaviedla nové pravidlá: zákaz ohrevania pneumatík a povinnosť pre tímy nasadiť do kvalifikácie bronzových jazdcov. Na studených pneumatikách je trať mimoriadne šmykľavá, na čo doplatil taliansky Porsche Team Dinamic, ktorých vozidlo zlikvidovalo nielen samotné auto, ale aj veľkú časť zvodidiel a preto sa muselo čakať skoro 3 hodiny, kým usporiadateľ dokázal zvodidlá opraviť.

1-310.jpg

Miro Konôpka vyjazdil 7. miesto na štartovom rošte do obidvoch pretekov v osobnom rekorde na trati v Dubaji časom 1:51,9 min.
Prvé preteky prebiehali podľa očakávania, Miro doviezol auto po prvom stinte na 5. mieste, ale v ďalšom stinte sa Maďar László Tóth prepadol na 8. miesto. V poslednom stinte dokázal Nicolas Pino z Čile dostať auto späť na 7. miesto.

3-216.jpg

V nedeľňajších druhých pretekoch seriálu sa ARC Bratislava darilo menej. Najmä nevychádzali pistopy, keď riaditeľstvo vyslalo na trať Safety car presne v momente, keď slovenská Oreca mala ísť tankovať. ARC muselo zastaviť dvakrát, pretože podľa pravidiel sa pri SC fáze môže natankovať len 8 litrov benzínu. Na konci boxov svietila dlho červená, keď sa čakalo na prejazd celého poľa vozidiel a ARC tak stratilo kolo a kleslo až na 17. miesto. No dobrou jazdou oboch juniorov sa dokázalo dostať na celkovo 9. miesto celkového poradia.

4-178.jpg

Miro Konôpka po pretekoch zhodnotil: "V Dubaji sme odviedli slušnú prácu, sme realisti. Prvé preteky bolo pre nás lepšie, v druhých som otočil hneď v prvej zákrute po štarte a bolo veľkým šťastím, že všetkých 42 áut štartujúcich za mnou sa mi dokázalo vyhnúť. Prepracovať sa späť z posledného miesta stalo dosť času, preto 9. miesto je pre nás dobré. Štart na studených gumách je veľmi nebezpečný, hlavne, že organizátor ACO/FIA hovorí stále o bezpečnosti, ale takýmito predpismi tú bezpečnosť úplne popiera.

5-132.jpg

Preto aj v pretekoch boli 2 veľké havárie, keď sú obe autá na odpis. No keďže štartové pole je plné, sotva príde k nejakým zmenám."

Ázijská Le Mans Séria 2023 pokračuje už budúci víkend dvoma ďalšími pretekmi v Abú Dhabí.

2-270.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri