Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

V Čile sa prepisovali tabuľky Formule E

Sunday, 19. 01. 2020 - 19:20, Ľuboš Kašický   

V Čile sa prepisovali tabuľky Formule E

Počas víkendu sa v juhoamerickom Santiagu jazdili tretie preteky prebiehajúcej sezóny Formuly Electric a v dramatickom závere sme sa dočkali prekvapivého víťaza.

 

Do šiestej sezóny FE sa zapojilo už niekoľko automobiliek a dianie na trati sa začína stále viac dramatizovať. Hráči s BMW, Audi, Jaguaru, Mercedesu, DS, Nissanu, či Porsche sa, na potešenie divákov, nešetria. V Čile sa už jazdilo tretíkrát a výkony niektorých pretekárov a ich značiek naozaj stoja za povšimnutie. Portugalčan Antonio Felix Da Costa z tímu DS Techeetah napríklad štartoval až z desiateho miesta, no postupne sa prepracoval až do čela pretekov a o víťazstvo prišiel až v poslednom kole, keď ho zradila technika (prehrievanie).

r3low2.jpg

Takmer dve tretiny pretekov viedol poleman Mitch Evans s Jaguarom, no potom stratil dych a postupne sa prepadol na tretie miesto v cieli. Predbehol to totiž nielen Da Costa, ale aj Nemce Max Gunther. Ten sa v devätnástom kole dostal do vedenia, no rozbehnutý Portugalčan dokázal v závere predbehnúť aj Nemca a už to vyzeralo na jeho víťazstvo, keď ho v poslednom kole Gunter znova predbehol a prvýkrát zvíťazil v ePrix. Pre 22,5-ročného Nemca je to prvé veľké víťazstvo v druhej sezóne, ktorú jazdí v FE, a stal sa zároveň aj najmladším víťazom ePrix v doterajšej šesťročnej histórii elektrickej formuly budúcnosti.

r3low3.jpg

„Dnes sa sen zmenil v skutočnosť,“ radoval sa pilot tímu BMW Andretti. „Štart sa mi nevydaril a stratil som pozíciu. Neskôr sa mi podarilo prepracovať sa do vedenia, no v týchto horúcich podmienkach (pozn. jazdilo sa pri teplotách 33-34°C) bolo dôležité udržať teplotu batérie. To sa podarilo a mohol som v závere zaútočiť na Antonia.“ Da Costa bol sklamaný, no nemožno povedať, že by sa netešil výsledku. „Je neskutočné, koľko sa toho udialo počas pretekov. Na štarte som trochu stratil a potom som pritlačiť a dostal som sa do čela. Je nepríjemné stratil víťazstvo v závere s mojim bývalým tímom, ale gratulujem Maxovi. Mal som zlé informácie o teplote a v závere som už stratil výkon. Ukázali sme však, že naše auto je rýchle,“ povedal Portugalčan.

r3low1.jpg

Tím BMW Andretti Motorsport sa dostal zásluhou víťazstva do priebežného vedenia v poradí konštruktérov, kde predbehol tím Mercedesu. Kurióznym však je, že hoci Mercedes ešte nezískal lepšie, ako tretie miesto, tak sa jeho pilot Stoffel Vandoorne dostal do priebežného vedenia pretekárov (v Santiagu došiel len na šiestom mieste).

race-results-27.jpg

Šiesty ročník Formule E pokračuje o mesiac, presnejšie 15.februára, štvrtým podujatím na okruhu v Mexico City.

standings-32.jpg

r3low4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri