Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

V čele katalánskej rely Meeke a Citroen!

Saturday, 07. 10. 2017 - 21:36, Ľuboš Kašický   

V čele katalánskej rely Meeke a Citroen!

Dnes sme čakali na chybu od Meeka. Ír však nezaváhal. Naopak tempo neudržal Mikkelsen a nakoniec etapu dokonca nedokončil.

 

„Snažil som sa, ako som najlepšie vedel, ale etapa ukázala, že auto ešte dobre nepoznám. Potrebujem viacej času," vysvetľoval v cieli druhej etapy Nór. Nová posila tímu Hyundai hneď v úvode druhej etapy o vedenie prišla a naskočiť znova do „rozbehnutého vlaku" už nedokázala. Navyše v predposlednej ereske Mikkelsen zlomil záves a etapu nedokončil. Do tretej etapy tak nastupuje so stratou, ktorá ho pripravila o šancu bojovať o víťazstvo. Kuriózne je, že Mikkelsen zničil auto na rovnakom mieste, ako tesne pred ním jeho tímový kolega Sordo!?

hy05.jpg

„Bol to veľmi zlý deň. Opustilo nás šťastie," krútil hlavou šéf tímu Michel Nandan, ktorému do cieľa etapy došiel iba Thierry Neuville. Belgičan však trčí na piatom mieste s tridsať sekundovou penalizáciou, keď na RS9 mal problémy s hydraulikou, búral a nakoniec zmeškal časovú kontrolu o tri minúty. Nuž keď sa darí, tak sa darí.

hy03-1.jpg

Prekvapením etapy je naopak výkon Krisa Meeka. Ír naštartoval deň najlepším časom na úvodnej ereske a vyskočil do čela súťaže. Žiadnu chybu dnes Meeke neurobil a dokázal svoju rýchlosť, keď za sebou na dištanc udržal dvoch zúrivých vlkov na fordoch. Tänak s Ogierom sa naťahovali o každú sekundu, no odstup na citroen stiahnuť nedokázali. Výborne jazdiaci Ogier vyhral tri eresky a po etape je znova na druhom mieste. Tretí Tänak stráca na Ogiera len 1,5 sekundy.

Copyright manufacturer;20170121491al.jpg

Toyote to v Katalánsku nejako nesedí. Aj bez penalizácie stráca štvrtý Hänninen pol minúty a šiesty Lappi o takmer minútu viac! Latvala odstúpil ešte v piatok, keď na päťke začali problémy s motorom a na RS6 definitívne zo súťaže odstúpil.

Copyright manufacturer;201701212559al.jpg

Vo WRC2 dnes suverénne kraľoval Jan Kopecký, ktorý bol vo všetkých ereskách druhej etapy v triede najrýchlejší. Napriek tomu je však vo WRC2 stále len na druhom mieste potom, čo na najdlhšej ereske prvej etapy (Terra Alta) dobehol pomalšie auto pred ním a v prachu za ním stratil viacej ako minútu. „Žiadali sme väčší, ako trojminútový rozstup, no nedostali sme ho. Dobehli sme ho a dovliekli sme sa do cieľa v prachu za ním. Toto by sa stávať nemalo," hneval sa inak vždy pokojný Kopecký. Správne nabudený tak dnes ukazoval, kto je najlepší. Na Teemu Suninena však stále stráca 44 sekúnd a to bude zajtra ťažké dobehnúť. No počkajme si. Snáď sa ukáže spravodlivosť.

skodajk.jpg

V nedeľu čaká na posádky 74 ostrých kilometrov na šiestich úsekoch. Štartuje sa už ráno o siedmej a víťaza by sme mohli poznať niekedy po jednej hodine popoludní.

Výsledky po druhej etape Katalánskej rely 2017:
1. K. Meeke P. Nagle Citroën C3 WRC 2:16:21.1
2. S. Ogier J. Ingrassia Ford Fiesta WRC +13.0
3. O. Tänak M. Järveoja Ford Fiesta WRC +14.5
4. J. Hänninen K. Lindström Toyota Yaris WRC +34.0
5. T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +53.2
6. E. Lappi J. Ferm Toyota Yaris WRC +1:22.1
7. M. Østberg T. Eriksen Ford Fiesta WRC +1:39.8
8. S. Lefebvre G. Moreau Citroën C3 WRC +2:00.7
9. E. Evans D. Barritt Ford Fiesta WRC +3:15.1
10. E. Camilli B. Veillas Ford Fiesta R5 +5:40.8
...
23. D. Sordo M. Martí Hyundai i20 Coupe WRC +14:12.0
24. A. Mikkelsen A. Anders Hyundai i20 Coupe WRC +14:35.3

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri