Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V Brazílii najrýchlejšie mercedesy

Friday, 10. 11. 2017 - 20:00, Ľuboš Kašický   

V Brazílii najrýchlejšie mercedesy

V piatkových voľných tréningoch trónili monoposty značky Mercedes. Pikantnejšia však je kauza okolo vyhýbania sa plateniu daní Lewisa Hamiltona.


Teploty okolo tridsiatky a trať sálala až cez 55 °C! Také dnes boli rozpálené podmienky medzi jazerami v Interlagose. Na trati sme mali zopár šmykov a výjazdov mimo trať, no nič dramatické. Podľa časov je stále dominantný Mercedes, keď obaja piloti vyjazdili časy na úrovni nového traťového rekordu. Už tradične v závese za nim boli piloti Ferrari a RedBullu, ktorí zaostali dve až štyri desatiny sekundy. Prvú desiatku podľa očakávania doplnili Ocon, Hulkenberg, Alonso a Massa, ktorý sa chce doma naposledy blysnúť.

me07-10.jpg

Zaujímavé boli aj nasadenia nových pilotov na skúšobné jazdy dopoludnia. Ďuriho Russella posadili namiesto Pereza vo Force Indii, Čárlyho Leclerca nasadil Sauber namiesto Wehrleina a Tona Giovinazziho posadil Haas namiesto Magnussena dokonca až popoludní. Prekvapivo slušný dvanásty čas dokázal vyjazdiť natešený debutant Russell. Ostatní skôr paberkovali.

me11-foi-russel-debut-fp1.jpg

Oveľa zaujímavejšie, ako dnešné dianie na trati, je logicky zákulisie. Tam sa po zverejnení najnovších Paradise Papers dostal do zlého sveta čerstvý štvornásobný majster sveta Lewis Hamilton. Ten si posledný týždeň užíval s priateľmi výstup na Machu Picchu a nazbieral energiu. Po zostupe sa nechce nechať vyhodiť z pohodičky a odmieta komentovať podozrenia z daňových únikov.

fp2-res-10.jpg

Angličan si totiž v Kanade kúpil drahý tryskáč a napísal ju na svoju firmu British Virgin Islands, ktorá sídli na ostrove Man. Táto firma následne tryskáč prenajala ďalším firmám, vďaka čomu jej bola vrátená DPH. Najzaujímavejšie na celej veci však je, že posledná firma v rade prenajala zasa lietadlo Hamiltonovi, ktorý na ňom lieta. Daňový únik na DPH je tak 3,3 milióna libier!

ham04.jpg

„Začali kolovať rôzne príbehy, no nemám k tomu čo dodať," obrnil sa pred novinármi Hamilton. „Prišiel som tu pretekať a nedám sa ničím rozptyľovať." Podobne ako iní športovci, aj Hamilton má okolo seba tím ľudí, ktorí sa starajú o jeho finančné záležitosti a je celkom možné, že o detailoch ani nič netuší. Každopádne to nie je s kostolným poriadkom a uvidíme, ako to dopadne.

me06-ham.jpg

Vráťme sa však do Brazíllie, kde zajtra popoludní nášho času pokračuje tretí voľný tréning a kvalifikácia začína o 17.00 nášho času. Na mercedesy sa chystajú červení aj býčkovia a bude to asi poriadne horúci víkend (nielen vďaka počasiu).

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri