Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

V Barcelone kraľovali Štubňa s Vonsom

Monday, 26. 04. 2021 - 21:10, Public relations   

V Barcelone kraľovali Štubňa s Vonsom

V 2. kole GT Digital Cupu na okruhu Catalunya v Barcelone sa zo zisku plného počtu bodov teší posádka tímu RECART CRL Racing Michal Štubňa - Marek Vons. Ich McLaren 720S GT3 bo najrýchlejší ako v kvalifikácii, tak aj v pretekoch a v rámci Majstrovstiev Slovenska v digitálnom motoršporte sa dostal na 1. miesto priebežného hodnotenia.

1-224.jpg

Druhé miesto v Barcelone získal tím MMT Racing na Ferrari s posádkou Tomáš Tlstovič - Michal Veselý. Tretie miesto bral Pitlane Club II na Audi s dvojicou Pavel Eisenhammer - Ján Kurhajec.

3-140.jpg

Boj o body sa odohrával počas celých pretekov a diváci pri obrazovkách Digital Motorsport TV sa veru nenudili. V prvej polovici pretekov zaujala skvelá obrana Christiana Malchárka na Mercedese tímu Matador Racing, ktorý bránil 5. miesto pred Slavomírom Majerníkom na Lexuse. Malchárek nahradil v posádke Štofiho Rosinu skúseného reprezentanta Dávida Nemčeka a tak by to malo zostať už do konca sezóny. Matador Racing napriek dvom päťsekundovým penalizáciám získal prvé body v sezóne za 8. miesto.

2-190.jpg

Na Barcelonu nebude v dobrom spomínať tím GL Engineering, ktorý po víťazstve v Imole prišiel do Španielska ako líder šampionátu. Juraj Cvenček síce štartoval po skvelej kvalifikácii z prvého radu na štarte, no zastávka v boxe sa jeho Bentley vôbec nevydarila a Cvenček musel absolvovať ešte jedno kolo, kým sa do auta podarilo prepnúť Dušana Slížika Ten potom v snahe dohnať stratu kolidoval s Neveselým v Lexuse tímu Sepia Racing a dostal od športových komisárov trest piatich sekúnd k výslednému času. V konečnom účtovaní tak skončil GL Engineering na 10. mieste a v priebežnom poradí prišiel o líderskú pozíciu.

4-112.jpg

Ďalšie preteky GT Digital Cupu sa pôjdu o mesiac v anglickom Donington Parku. Ešte predtým v polovici mája sa však môžeme tešiť na akciu v podaní automobilov TCR na ikonickej Monze.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri