Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V Abu Dhabi skončili posledné jazdy F1 v tomto roku

Wednesday, 29. 11. 2017 - 16:00, Ľuboš Kašický   

V Abu Dhabi skončili posledné jazdy F1 v tomto roku

Robert Kubica zajazdil siedmy čas a vo Williamse tvrdia, že je schopný plnohodnotne štartovať v šampionáte. Podpíšu s ním zmluvu?


Streda bola pre poľského pretekára asi najdôležitejším dňom v jeho športovej kariére. Na okruhu v Yas Marine dostal príležitosť testovať v najaktuálnejšom monoposte F1 a dokázať, či je schopný vrátiť sa plnohodnotne do majstrovstiev sveta.

wi02-3.jpg

Včerajšie jazdy boli pre Roberta Kubicu inštalačné. Dnes však musel ukázať, že je schopný jazdiť konkurenčné časy. Na trati v stredu odjazdil Poliak 28 kôl a jeho najlepší čas bol 1:39,485s, čo je oproti včerajšku zlepšenie o necelé dve sekundy a lepší čas o desatinu sekundy, aký včera zajazdil Lance Stroll. V kvalifikácii na veľkú cenu z uplynulého víkendu by to stačilo na 15.miesto a bolo by to o dve desatiny lepšie, ako bol Strollov kvalifikačný čas.

wi05-2.jpg

„Obdivujeme jeho výkon," prikyvoval hlavou aj Paddy Lowe. „Je to skvelý príklad sily charakteru a odhodlania vrátiť sa do F1." Kubica je teda stále v hre o sedačku v budúcoročnom kokpite tímu Williams, ale vyhraté to stále ešte nemá. Na trať dnes Williams poslal aj druhý monopost s Rusom Sirotkinom, ktorý bol dnes o pol sekundy pomalší, ako Kubica. V hre sú navyše stále ešte Daniil Kvyat a Paul di Resta. Wehrlein je vraj už mimo hru.

wi01-10.jpg

„Teraz sa sústreďujeme na výsledky testov. Potom si sadneme a všetko vyhodnotíme," odbíja dotieravé otázky na definitívu Paddy Lowe. Podľa neoficiálnych informácií by sa v tíme Williams mali rozhodnúť ešte pred Vianocami. Bude to teda naozaj Kubica?

wi06-2.jpg

day2-results.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri