Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Už aj Paddy Lowe vypadol od Kubicu!

Thursday, 07. 03. 2019 - 11:09, Ľuboš Kašický   

Už aj Paddy Lowe vypadol od Kubicu!

Niečo nie je v poriadku v „štáte Williams“. Po Robovi Smedleym opúšťa tradičný britský tím aj skúsený technický riaditeľ Paddy Lowe. A to sa sezóna ešte nezačala. Prečo?

 

Staroverným fanúšikom F1 je trochu smutno. Posledný britský „garážista“ je v stále hlbšie v prepadlisku dejín a vyzerá to tak, že vstup do novej sezóny 2019 bude začiatkom ďalšej neúspešnej kapitoly (snáď nie začiatkom konca). Z postu technického riaditeľa teraz odstúpil Paddy Lowe.

w31i0022.jpg

Je logické, že zodpovednosť za auto padá na hlavu technického riaditeľa. Je však za súčasný stav naozaj zodpovedný iba Angličan, ktorý predtým úspešne pôsobil v McLarene aj Mercedese?

w31i0371.jpg

V závere roka to vzdal už Rob Smedley, ktorého si pamätáme, že robil inžiniera Felipe Massovi ešte vo Ferrari. Po Brazílčanovom odchode Smedley ešte ostal jednu sezónu, no v závere roka 2018 to definitívne vzdal. Dalo sa to pochopiť, no mohol to byť aj náznak toho, ako sa vyvíja situácia v Grove.

wi-x4i7179.jpg

Teraz, keď máme za sebou úvodné testy v Barcelone, kde nový monopost suverénne ovládol chvost štartového poľa, sa museli v centrále zjavne udiať ďalšie veci. Dá sa predpokladať, že nastalo umývanie hláv a Claire Williamsová asi nezvládla situáciu. Dcéra Franka Williamsa prevzala po otcovi tím, keď postupne vyrastala na nižších pozíciách. Zdalo sa, že by to mohla zvládnuť, no v ostatných sezónach je to stále horšie.

wi-31i2302.jpg

Kde je teda chyba? My sa môžeme iba domnievať a špekulovať podľa dostupných kusých indícií, že to škrípe vo vedení. To teraz prenieslo zodpovednosť na nižšie zložky bez toho, aby im dotvorilo podmienky a logicky to muselo vyústiť do krízy (svoje o tom by vedeli rozprávať v Maranelle). Paddymu pravdepodobne rupli nervy a urobil spontánne rozhodnutie o odchode. Williams sa tak ocitá ešte v hlbšej kríze, ako sa zdalo a Kubicovo tvrdenie o 20-percentnej pripravenosti na sezónu naberá na váhe. (Viď humorná fotomontáž, ktorá sa objavila na sociálnych sieťach).

j6i8602.jpg

Stručný pohľad na kariéru Paddy Lowea (8.4.1962)
2017 – 2019 Chief Technical Officer, Williams
2013 – 2017 Executive Director (Technical), Mercedes AMG Petronas F1
2011 – 2013 Technical Director, McLaren
2005 – 2011 Engineering Director, McLaren
2001 – 2005 Chief Engineer, Systems Development, McLaren
1993 – 2001 Head of Research and Development (Vehicle Technology), McLaren
1987 – 1993 Control Systems Engineer, Williams
1985 Control Systems Engineer, Metal Box Company
1984 Degree in Engineering from the University of Cambridge



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri