Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Úspešný vstup do novej sezóny pre tím Rally System Slovakia

Monday, 16. 04. 2018 - 12:18, Ľuboš Kašický   

Úspešný vstup do novej sezóny pre tím Rally System Slovakia

Domáci tím nasadil do prešovskej súťaže hneď tri posádky. Tie dokonale využili prajnú podporu rodných fanúšikov i nepopierateľnú znalosť domácich podmienok, ktoré dokázali pretaviť do vynikajúcich výsledkov. Tomáš Konečný a Igor Plichta sa radovali z víťazstva v triedach. Peter Haluška bol „až" druhý.


Po roku trápenia sa s dolaďovaním Subaru Impreza WRX má Tomáš Konečný v rukách konečne konkurencieschopné auto. „Netrúfam si nahlas odhadnúť, ako to bude vyzerať na trati, no ideme si čo najlepšie urobiť svoju prácu," skromne vravel Tomáš na štarte 24.Rally Prešov. Po úvodnej sekcii bol na druhom mieste za mladým Bérešom. „Nemáme za sebou toľko, čo Ďodi, ale svoju kožu lacno nepredáme," veril si pred ďalšou sekciou Konečný.

Tibor Szabosi;asf-9010asf.jpg

A riešenie prišlo skôr, ako sme čakali. Béreš mal technické problémy a Tomáš suverénnym spôsobom ovládol zvyšok súťaže nielen vo svojej Triede 3, ale prebojoval sa na výborné siedme miesto v absolútnom hodnotení. „Keď sme zaregistrovali odstúpenie Béreša, tak sme poľavili a trochu šetrili auto. Berieme plný počet bodov a môžeme povedať, že sme splnili ciele, ktoré sme mali. Ďodi bol síce v úvodnej sekcii rýchlejší, ale nedostali sme sa už žiaľ ku porovnaniu na mojej obľúbenej Červenici. Do konca sezóny však určite bude ešte veľa príležitosti sa vzájomne porovnať," povedal spokojný Tomáš Konečný, ktorého navigoval Matúš Lejko.

Tibor Szabosi;c30i4663asf.jpg

„Nedá mi nepochváliť organizátorov, pretože počas súťaže všetko klapalo, ako malo a nezaregistroval som ani jednu chybu, ktorá by nám vadila," úprimne dodal v cieli Tomáš Konečný. „Bola to paráda! Prešovské rýchlostné skúšky sú už tradične veľmi náročné a nedovolia posádkam ani na chvíľu odpočinúť. Každá ereska má svoje zradné miesta na ktoré je treba byť pripravený a reagovať. Myslím si, že určite všetci pretekári si prišli na svoje. A veľkú radosť mám tiež, že sme mali okolo trate peknú divácku kulisu. Na miestach vyhradených divákom bolo skutočne veľa ľudí, čo povzbudí každú posádku."

Tibor Szabosi;c30i5475asf.jpg

Druhý v Triede 5 skončil Peter Haluška s Radom Plichtom (Seat Ibiza). „Som rád, že som sa mohol tímu odvďačiť pekným výsledkom. Druhé miesto v triede a tretie v „dvojkolkách" je dobrý štart do sezóny. Stále však cítim priestor na zlepšenie a verím, že posun ukážeme už v nasledujúcej súťaži na Rallye Tatry," povedal Peter Haluška, ktorý dokázal v závere odraziť atak zozadu nepríjemne tlačiaceho Cireňa.

Tibor Szabosi;c30i7134asf.jpg

Premiéru v MSR mala tretia posádka tím Rally System Slovakia, ktorou boli Igor Plichta a Michal Svat (Citroën Saxo). Chlapci v Triede 7 nenašli súpera a bezpečne viedli od štartu až do cieľa. „Od začiatku sme sa snažili ísť čo najrýchlejšie, lebo sme vedeli, že konkurencia nám nič nedá zadarmo. Preteky boli skvelé, organizácia perfektná, trate vynikajúce a bola to radosť tu štartovať. Ďakujem tímu za túto možnosť," vyznal sa v cieli Igor Plichta.

Tibor Szabosi;c30i7261asf.jpg

Výborný výsledok prešovského tímu prináša nádej na dramatický vývoj sezóny v jednotlivých triedach a bude veľmi zaujímavé sledovať, ako sa bude vyvíjať konfrontácia medzi skúseným Bérešom a stále sa zlepšujúcim Konečným. Druhý diel je na programe 25. - 26.mája na Rallye Tatry.

Tibor Szabosi;c30i6277asf.jpg

Tibor Szabosi;c30i6695asf.jpg

Pozrite si galériu z podujatia



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri