Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Úspešná WRC Croatia Rally 2022

Monday, 25. 04. 2022 - 14:40, Radovan Szabosi   

Úspešná WRC Croatia Rally 2022

Účasť nášho tímu na podujatí , ktoré je súčasťou seriálu Majstrovstiev sveta v rally dopadla pre našu posádku Ing. Vlastimil Majerčák a Ing. Jakub Slovák nad očakávanie. Posádka odštartovala na vozidle Ford Fiesta Rally 3 v triede RC3 a úspešne, bez nejakých vážnych problémov došla do cieľa, čím naplnila naše ambície na tomto podujatí.

Uroš Modlic;220420-cro-0646.jpg

Už dĺžka trate 1648,13 km, z toho 291,84 km rýchlostných skúšok, nám napovedala, že táto súťaž nebude jednoduchá, no pre nás bola obrovskou výzvou. V súťažiach, ktoré náš tím doposiaľ absolvoval, sú trate v podstate o polovičku kratšie. Tento fakt preveril celý tím a jeho schopnosť zabezpečiť, ako aj zrealizovať účasť na takomto prestížnom podujatí, ktoré v podstate trvá celý týždeň od pondelku do nedele. Dnes môžeme smelo povedať, že áno zvládli sme to.

Uroš Modlic;220421-cro-5699.jpg

Pre posádku začalo podujatie už pondelkom kedy si prevzali itinerár a v podstate prešli administratívnym preberaním. Od utorku rána do stredy večera sa obhliadkou trate oboznámili s pripravenou traťou a samozrejme napísali rozpis na každú rýchlostnú skúšku. Na majstrovstvách sveta sú povolené dva prejazdy každou rýchlostnou skúškou, čo musí postačovať na kvalitný a podrobný rozpis, od ktorého z veľkej časti záleží výkon posádky. Štvrtkový shakedown preveril techniku, nastavenia a uistil posádku, ako aj celý tím, že všetko je 100% pripravené. Slávnostný štart s obrovskou kulisou fanúšikov zanechal vo všetkých nezabudnuteľný zážitok, ale aj motiváciu na piatkový ostrý štart.

Bohuslav Štrauch;dsc-1151-1.jpg

1. ETAPA - obsahovala 8. rýchlostných skúšok v náročných podmienkach. Po daždi sa povrch rýchlostných skúšok úplne zmenil a plus k tomu častá hmla. Posádka tento začiatok zvládla a nahodila slušné tempo.

Uroš Modlic;220423-cro-2976.jpg

V. Majerčák: "Klzké cesty sa po daždi zmenili na nepoznanie. Všade veľké množstvo vyťahaného blata a hustá hmla. Náročné, no zároveň krásne. Sme radi, že sme to zvládli a zajtra pokračujeme."

Uroš Modlic;220421-cro-5759.jpg

J. Slovák: "Dnes to bolo veľmi náročné, no už sa tešíme na zajtrajšiu etapu. Pevne verím, že bude krásny slnečný deň."

V poetapovom večernom servise mechanici všetko skontrolovali a pripravili na ďalší deň. Posádka prenocovala vo svojej triede na peknom piatom mieste a v celkovom poradí na 35. mieste, čo sme považovali za veľmi úspešný začiatok.

Uroš Modlic;image00002.jpg

2. ETAPA - najdlhšia etapa s 8. rýchlostnými skúškami. Tento deň priniesol veľmi náročné podmienky, nakoľko sa striedali úplne suché RS so silným dažďom a hustou hmlou.

Uroš Modlic;220423-cro-3187.jpg

V. Majerčák: " Voľba pneumatík bola náročná , nakoľko sa išlo na suchu, aj v totálnom daždi. Sme radi že sme stále v hre a zajtra pokračujeme."

J.Slovák: " Bol to masaker, sme unavení, ale šťastní a tešíme sa na zajtrajšiu etapu."

Bohuslav Štrauch;dsc-1118-2.jpg

Večerný servis potvrdil kvalitu práce našich mechanikov a technika bola pripravená na ďalší deň. Ďalšiu noc naša posádka prenocovala na 5. mieste vo svojej triede a v celkovom hodnotení sa posunula smerom dopredu na 34. miesto.

Uroš Modlic;image00001a.jpg

3. ETAPA – posledná etapa obsahovala 4. Rýchlostné skúšky, z ktorých posledná bola Power Stage. Podmienky ostali ťažké, no to je rally. Naša posádka Vlasto & Kubo úspešne prechádza cieľom na 4. mieste v triede a 31. mieste absolútne.

Uroš Modlic;image00002a.jpg

V. Majerčák:“ Bolo to náročné o tom niet pochýb. Zvládli sme to a máme nesmiernu radosť, že sa nám to podarilo bez nejakých technických ťažkostí. Fungovali sme aj ako posádka bez problémov. Tá divácka účasť a tá atmosféra sa nedá opísať. Užívali sme si to, sme šťastní a spokojní s výsledkom.“

J.Slovák:“ Ešte stále tomu nedokážem uveriť, že sme na Majstrovstvách sveta a úspešne v cieli. Obrovská radosť a neuveriteľný zážitok. Nesmierne sme si to užívali napriek tomu, že tie podmienky boli jednoducho masaker.“

Uroš Modlic;image00001.jpg

Z úspešnej účasti, ako jediného Slovenského tímu na WRC CROATIA RALLY 2022 máme obrovskú radosť. Nenahraditeľné skúsenosti a preverenie fungovania celého tímu v takýchto náročných podmienkach sa ukázalo ako zvládnuté. Obrovským úspechom je len dôjsť do cieľa. O to viac nás teší aj výsledok. GRATULUJEME posádke ako aj celému tímu k výborne odvedenej práci! ĎAKUJEME naším partnerom bez ktorých by sme takúto možnosť nikdy nemali a samozrejme Vám fanúšikom za podporu a neuveriteľnú atmosféru. Stretneme sa na ďalšom podujatí započítavaného do Central European Zone (CEZ) SLOVAKIA RALLY TATRY 2022.

Ján Slovák PT RT

Uroš Modlic;220424-cro-3143.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri