Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Upršaný víkend vo Vysokom Mýte

Saturday, 06. 06. 2009 - 01:00, Ondrej Homola   

Upršaný víkend vo Vysokom MýteNa posledný májový víkend nám organizátori Moravského Poháru, v spolupráci so SAMŠ-om, pripravili motokárový pretek Majstrovstiev SR a Moravského pohára na českom Autodrome vo Vysokom Mýte.

Už podľa predpovedí počasia sme vedeli, že sa chystá nie ľahký pretek. Tentokrát sa meteorológovia nemýlili. Viacerí jazdci okomentovali počasie, ako najhoršie, aké počas svojej pretekárskej kariéry zažili. Napriek dažďu si diváci vychutnali zaujímavé preteky s mnohými zvratmi, šmykmi a haváriami, ktoré našťastie dobre dopadli a odniesla si to iba technika.



V sobotu nám viacero tréningov sprevádzal dážď, tým pádom boli motokáry nastavené na mokré podmienky. Lenže v podvečer, tesne pred meraným tréningom, sa objavilo slnko a do poslednej chvíle sa nevedelo, na akých pneumatikách a s akým nastavením vyraziť do meraného tréningu. Nakoniec opäť spŕchlo a bolo rozhodnuté. Po tréningoch sa vyjasnilo a vyzeralo to na krásny nedeľný pretek.



No nedeľa nás privítala opäť daždivým počasím, ešte horším ako v sobotu. Okolo ôsmej sa začala karburácia a tak mali jazdci posledných 5 minút na rýchle otestovanie motokáry.

Po karburácii nasledovali tri preteky, ktorých výsledky sa spočítavali a tieto určovali konečné poradie, resp. výsledok jednotlivých pretekárov.

V celom štartovnom poli bolo mnoho slovenských pretekárov, ktorým ťažké, daždivé podmienky vyhovovali viac ako „štandartné“ suché a takto poukázali na svoje jazdecké kvality.



Prekrásny multifunkčný areál Autodromu vo Vysokom Mýte nás zaujal svojou dĺžkou 1142 metrov, prevýšením 11 metrov, mnohými zákrutami a svojou variabilitou možných tratí.

Škoda iba toho „pokazeného“ počasia, ktoré iste odradilo od účasti mnohých divákov.

Na záver treba s radosťou poznamenať, že aj na tomto druhom podujatí slovenského šampionátu a Moravského pohára sa slovenský pretekári v zahraničnej konkurencii vôbec nestratili. Naopak, skoro vo všetkých triedach sa umiestnili na popredných miestach, čo svedčí o kvalitnej slovenskej jazdeckej základni.



Výsledky

Ondrej Homola







Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri