Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Ukončenie sezóny neznamená prestávku

Tuesday, 06. 11. 2018 - 12:15, Peter Baran   

Ukončenie sezóny neznamená prestávku

KESKOMOBILE Auto Show, ako to má už v samotnom názve, má síce merané úseky, ale stále ide viac o show s možnosťou previezť partnerov, fanúšikov a priateľov. A samozrejme, potešiť a ukázať sa divákom. Inak tomu nebolo ani tento rok. Desiatky prihlásených jazdcov využili piatkové „testovacie" jazdy práve za účelom sprostredkovania jedinečných zážitkov fanúšikom tohto nádherného športu.

Tibor Szabosi

SK DER Rally Team k tomu všetkému pridal ďaleko viac. Na Slovakia Ring doviezol dve R5-ky. Vedenie tímu už dlhšiu dobu vnímalo rely nadšencov a ich želanie, aby Jozef „Ďodi" Béreš s Lukášom Šintalom zabojovali o absolútny titul v MSR. Aj keď je Mitsubishi rýchle a Ďodi s ním vedel sekundovať viacerým R5-kám, na špičku táto technika jednoducho nestačí. Ani s tým najlepším jazdcom za volantom. Niekoľko mesiacov tvrdej práce však prinieslo ovocie a chalani dostali príležitosť vyskúšať si Ford Fiestu R5. Keďže Jožko v tomto konkrétnom aute ešte nesedel, piatkové promo jazdy prišli viac ako vhod. Aj keď 3 x 30 minút je strašne málo, je to vždy viac ako nič. Výsledok? Druhý najlepší čas v prvom meranom úseku, tretí v tom druhom. Celkovo z toho bolo tretie miesto celkového poradia so stratou 9,4 sekundy na „starého vlka" Grzyba. Predzvesť tesných súbojov v sezóne 2019.

Tibor Szabosi

Ešte väčším prekvapením bola druhá dovezená R5-ka. Roman Odložilík s Martinom Turečekom sadli do novučičkej Škody Fabie. Romanova reakcia po piatkových zoznamovacích kilometroch bola viac ako pozitívna. Aj keď celú sezónu absolvoval na odlišne fungujúcej Fieste R5, Fabia mu sadla do rúk takmer okamžite. Celý tím bol zvedavý, aké časy dokáže posádka zajazdiť. Prvá meraná jazda nevyšla úplne podľa predstáv. Auto, jazdec aj navigátor síce fungovali na 110%, defekt však nedovolil konkurovať najrýchlejším. Do druhej meranej jazdy tak Roman nastupoval s 8,9 sekundovou stratou. Na štart sa však postavil s tým, že s kúskom šťastia je možné vyhrať Auto Show. Absolútne najrýchlejší čas, 5,2 sekundy pred druhým Grzybom, je jasným znamením toho, že nebyť toho nešťastného defektu.... Ale na „keby" sa nehráme. Roman s Martinom sa po sčítaní oboch časov dostali na druhé miesto celkového hodnotenia, so stratou iba 3,7 sekundy na víťaza.

Tibor Szabosi

Exhibičnú tretiu jazdy si obe posádky už len užívali a na asfalte Slovakia Ringu nechali podpis zo spálených pneumatík. Odmenou za ich výkony boli dve miesta na stupňoch víťazov. Zo Slovakia Ringu si DER-áci odniesli druhé a tretie miesto absolútneho poradia. 

Tibor Szabosi

Aj keď sezóna 2018 sa blíži ku koncu, SK DER Rally Team prestávku nemá. V kalendári je ešte pár pretekov, ktoré by sa dali nazvať „testovacími". Predsa len, zoznámiť sa s novou technikou si vyžaduje svoj čas. A aká bude sezóna 2019 pre DER-ákov? Isté je, že Jozef „Ďodi" Béreš s Lukášom Šintalom sa pokúsia zabojovať o titul absolútneho majstra MSR na R5-ke. Roman Odložilík s Martinom Turečekom budú rovnako štartovať na R5-ke a pokúsia sa obhájiť Pohár 2+ v českej Rallyšprint sérii. Fiesta či Fabia? To sa ešte uvidí.

Peter Baran
SK DER Rally Team

Celá galéria SK DER Rally Teamu

loga-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri