Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Tri šance na vicemajstra

Thursday, 24. 10. 2019 - 15:44, Ľuboš Kašický   

Tri šance na vicemajstra

Po skončení Majstrovstiev Slovenska finišuje svoju sezónu aj zaujímavá séria MiniRallyCupu (MRC), ktorá jazdí svoje záverečné podujatie na Liptovských Sliačoch. Tím TATRY RACING do súťaže nasadzuje hneď tri posádky.

 

Mladý popradský tím, vedený Vladom Chovanom, posiela do záverečnej súťaže MiniRallyCupu mimoriadne silnú zostavu. Všetky tri posádky majú víťazné ambície a bojujú o popredné umiestnenie v triedach aj v absolútnom poradí. Najvyššie zo všetkých je Liptovčan Igor Piatka, ktorý so svojim Mitsubishi Lancer Evo VII vyhral posledné dve súťaže a v absolútnom hodnotení mu priebežne patrí tretie miesto. „V hre o titul vicemajstra sme hneď tri posádky a na Sliačoch to preto bude poriadne zaujímavé,“ už sa nevie dočkať víkendového štartu Igor Piatka. „Pôjdeme do pretekov s plným nasadením a nepredáme svoju kožu lacno. Trať dobre poznáme, lebo sme tam už niekoľkokrát štartovali. Ak neurobíme chybu pri výbere pneumatík a nepokazíme rozpis, tak to môžu byť veľmi pekné preteky.“ Piatka do poslednej súťaže MRC menil spolujazdca. Tentoraz bude vedľa sedieť skúsený Juraj Ďubek, ktorý jazdieval napríklad aj s Rišom Baranom.

tatry003.jpg

Spolu s Igorom Piatkom bude o titul vicemajstra bojovať aj ostrieľaná posádka Tomáš Polovka a Dano Turcsányi. Chlapcom zo Spiša sa nevydarila košická súťaž a trochu svojho Seata Ibizu „oplieskali“ o zvodidlá na Jahodnej. Všetko už je stopercentne pripravené a Spišiaci si idú napraviť chuť. „Škody na aute neboli veľké. Oveľa väčšie škody boli na duši po prehratom súboji o titul v SRP,“ prezrádza pozitívne naladený Tomáš Polovka. „Už je to za nami teraz sa nevieme dočkať štartu na Sliačoch. Stále máme šancu na vicemajstra a tak budeme bojovať. Súboj je o to pikantnejší, že sme tri silné posádky z jedného tímu a vzájomne si fandíme a pomáhame. Na trati si však nič nedarujeme.“

Darius Blazejowski;dsc-3710.jpg

Tretím do partie TATRY RACING tímu je Tomáš Minarovič, ktorý do svojho Mitsubishi Lancer Evo IX teraz namiesto peknej Lucie Laurincovej posadil ďalšiu krásavicu. „Lucia bude počas víkendu štartovať s Miškou Debnárovou vo Vsetíne a tak ju vystrieda Zuzka Turňová z Brezna,“ priznal sa Bánovčan, ktorý už na Sliačoch tiež štartoval a trať dobre pozná. „Vynechal som veľa pretekov a v absolútnom poradí už nemáme šancu. Za určitých okolností je preto reálny aspoň titul vicemajstrov v našej triede A4. Rozhodne máme silnú motiváciu.“

Darius Blazejowski;dsc-3836-1.jpg

Štvrtý ročník Minirally Liptovské Sliače sa jazdí ako Memoriál Mariána Golského a je siedmym, záverečným podnikom tejto zaujímavej a pre amatérske posádky tak priateľskej série MRC. Centrom súťaže sú Liptovské Sliače pri Ružomberku. Jazdí sa vo Vyšnom Sliači, kde je aj servis a riaditeľstvo. Súťaž oficiálne začína v piatok večer 25.októbra slávnostným štartom v Liptovskom Sliači (centrum obce o 20.00 hod, v prípade priaznivého počasia). Jazdí sa v sobotu 26.októbra od 07.30 hod, kedy je štart prvej rýchlostnej skúšky. Posledná, šiesta ereska je na programe o 15.30 hod. Vyhlásenie víťazov je naplánované na 17.00 hod. Celková dĺžka súťaže je 49 kilometrov, pričom dĺžka šiestich meraných úsekov je 24 km. Pôjde sa v dvoch sekciách na jednej trati, keď sa bude meniť smer (trikrát hore a trikrát dolu).

tatryracing-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri