Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Tri prvé, jedno druhé a jedno tretie miesto, ale aj titul pre Kesko Racing Team

Wednesday, 28. 10. 2020 - 09:40, Miroslav Majláth   

Tri prvé, jedno druhé a jedno tretie miesto, ale aj titul pre Kesko Racing Team

Preteky na Slovakia Ringu ukončili seriál AZ Car Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2020. Na štarte pritom nechýbala ani dvojica jazdcov Kesko Racing Teamu.

 

ac7i0933.jpg

Tohtoročná sezóna pretekov automobilov do vrchu sa nielen na Slovensku, ale prakticky v celej Európe odvíjala veľmi ťažko. Z dôvodu celosvetovej pandémie COVID-19 bolo množstvo podujatí zrušených úplne, iné neustále posúvali termín konania a v podstate prvé kolo seriálu AZ Car Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2020 štartovalo vlastne v čase, keď predchádzajúce ročníky už išli do finále. Dokonca to chvíľu vyzeralo tak, že vďaka pandémii sa nepodarí odjazdiť všetky preteky potrebné na vyhlásenie tohtoročných kopcových majstrov. Záchranou pre spomínaný seriál sa nakoniec stalo podujatie OMV MaxxMotion Hill Climb Race SLOVAKIA RING. To sa konalo za prísnych hygienických a bezpečnostných predpisov, pričom vstup do areálu bol povolený iba po absolvovaní COVID testu, ktorý prebiehal priamo pred areálom Slovakia Ringu.

asfr5976.jpg

V rámci dvoch záverečných kôl sa tak na štart postavila aj dvojica jazdcov Kesko Racing Teamu.

V prípade Kamila Šveca sme mali možnosť sledovať jeho spoluprácu s vozidlom Peugeot 208 R2, pričom v sobotu sa Kamil postavil na najvyšší stupienok nielen v skupine 5, ale aj triede 5b. V nedeľu k tomu pridal víťazstvo v triede 5b a druhé miesto v skupine 5.

asfr6223.jpg

„Som v prvom rade rád, že sa vôbec toto podujatie podarilo zorganizovať. So svojimi jazdami som spokojný, v sobotu sme mali možnosť jazdiť aj na vode, v nedeľu už bolo iba sucho. Získal som množstvo bodov vďaka ktorým sa môžem tešiť z titulu slovenského majstra v triede 5b, v skupine 5 mi ušiel titul iba o chlp. Som nadmieru spokojný,“ povedal Kamil Švec po absolvovaní všetkých súťažných jázd.

ac7i2425.jpg

Ani Fero Fusko, bojujúci o body v rovnakej triede ako Kamil, čiže v 5b, neodišiel zo Slovakia Ringu naprázdno. Bral nielen body za štvrté miesto v skupine 5, ale v sobotu aj pohár za tretie miesto v skupine.

asfr6225.jpg

„Bolo to dobré, všetko fungovalo, akurát v sobotu sme museli trochu šachovať s pneumatikami, lebo to veľmi šmýkalo. Po výmene pneumatík však všetko fungovalo ako malo. Som spokojný,“ dodal Fero Fusko.

ac7i5000.jpg

Kesko Racing Team čakajú teraz dva voľné víkendy a následne opäť cesta na Slovakia Ring, kde by sa mali predstaviť v rámci podujatia 11. KESKO MOBILE AUTO SHOW 2020. Veríme, že aj toto podujatie sa podarí zorganizovať. Samozrejmosťou však opäť budú povinné testy na COVID, ako aj dodržiavanie všetkých vládnych predpisov.

Miro Majláth

ac7i5443.jpg

asfr6228.jpg

asfr5770.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri