Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Tri pódiové miesta pre Kesko Racing Team spod Tatier

Thursday, 09. 05. 2019 - 12:47, Public relations   

Tri pódiové miesta pre Kesko Racing Team spod Tatier

Druhé kolo slovenského rally šampionátu, 46. Rallye Tatry 2019, sa z pohľadu Kesko Racing Teamu vydarilo. Jeho posádky obsadili tri pódiové miesta.

Spomedzi nich na najvyššiu priečku dosiahla súťažná posádka František Fusko – Štefan Tököli na Seate Leon TDi bojujúca o body v rámci dieselovej triedy 12. V sobotu brali do priebežného poradia majstrovstiev body za druhé miesto v triede, v nedeľu za prvé. Navyše v rámci 46. Rallye Tatry 2019 ako celku si domov odviezli aj pohár pre víťaza v triede 12, ale aj za tretie miesto v triede 2WD a za šieste miesto v tatransko-valašskom pohári.

Tibor Szabosi;asf-2789-5.jpg

„Bola to veľmi ťažká súťaž. Nielen rýchlostnými skúškami, ale hlavne počasím, ktoré v nedeľu veru nebolo úplne májové. Na rýchlostných skúškach husto snežilo a teploty sa držali na bode mrazu. Som rád, že sa nám podarilo vybojovať množstvo bodov do slovenského rally šampionátu a navyše domov si odniesť pohár pre víťaza triedy 12. Verím, že aj vedenie Kesko Racing Teamu bude spokojné,“ povedal po súťaži spokojný Fero Fusko.

Premiéru s vozidlom Peugeot 208 R2 si pod tatranskými končiarmi užila bratská dvojica Kamil a Erik Švecoví. Po sobote im v triede 6 patrilo tretie miesto, v nedeľu už to bolo druhé a rovnako ak ich kolegovia, domov si odniesli aj poháre za druhé miesto v triede 6 za rally ako celok. Navyše im patrilo aj druhé miesto v triede 2WD, čiže medzi dvojkolkami.

Tibor Szabosi;asf-2122-3.jpg

„Náš cieľ bol čo najviac sa zžiť s novým autom, ktoré musím povedať, funguje neskutočne. Ja jeho potenciál ešte stále využívam iba na nejakých 50 – 60 percent. Je jasné, že potrebujem s ním najazdiť viac kilometrov, aby som odhalil všetky jeho možnosti. Som ale rád, že som mal možnosť si auto vyskúšať ako na suchu, tak aj na vode. Určite to boli užitočné skúsenosti. Rád by som poďakoval Kesko Racing teamu za podporu, ale aj môjmu otcovi, ktorý sa opäť ujal úlohy mechanika. Nebolo to ľahké, ale sme v cieli a ešte aj s výborným umiestnením,“ dodal rovnako spokojný Kamil Švec.

Treťou posádkou Kesko Racing Teamu na 46. Rallye Tatry 2019 bola dvojica Ján Šustek – Erika Románová, jazdiaci na Seate Leon TDi. V ich prípade bolo výsledkom dvakrát tretie miesto v triede 12 pri pohľade na bodovanie do šampionátu, ale aj tretie miesto v rámci celej tatranskej súťaže v triede 12.

Tibor Szabosi;asf-2866-2.jpg

„V našom prípade to bolo jasné. Cieľom bolo odjazdiť čo možno najviac kilometrov, nazbierať čo možno najviac skúseností a nevyrobiť zbytočné chyby. Toto všetko sa nám podarilo splniť. Som spokojný, bola to ťažká rally a my sme sa na nej naučili množstvo nových vecí, ktoré určite zužitkujeme v budúcnosti,“ uzavrel debatu s jazdcami Ján Šustek.

Rovnako ako súťažné posádky, spokojnosťou žiaril aj manažér Kesko Racing Teamu, Juraj Keszi: „Všetky tri posádky nášho tímu ma vyslovene potešili. V prvom rade všetky prišli až do cieľa, navyše bez akýchkoľvek porúch, či kozmetických vád na vozidlách. Navyše získali aj výborné umiestnenia, ku ktorým im aj touto cestou gratulujem a zároveň ďakujem. Perfektná reprezentácia tímu,“

Napriek faktu, že rally skončila, v Kesko Racing Teame oddychovať nebudú, keďže ich čakajú ďalšie preteky, v tomto prípade sa predstavia na kopci v poľskej Zaluži.

Kesko Racing Team, M. Majláth   



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri