Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Tri majstrovské tituly pre Marcela Beníka a najlepšia sezóna MTB Racing Teamu

Monday, 04. 10. 2021 - 13:34, Miroslav Majláth   

Tri majstrovské tituly pre Marcela Beníka a najlepšia sezóna MTB Racing Teamu

Slovenský MTB Racing Team má za sebou historicky najlepšiu pretekársku sezónu, v nej Marcel Beník získal hneď trojicu majstrovských titulov.

 

MTB Racing Team

V priebehu „korona“ sezóny v roku 2020 predstavil slovenský MTB Racing Team novú techniku v podobe historického vozidla BMW 2002ti. V tom čase asi nikto z trojice Beníkovcov (otec a dvaja bratia) asi ani vo sne nepredpokladal, že hneď v nasledujúcej sezóne by sa mohol Marcel, jazdiaci s týmto vozidlom, postaviť na najvyššiu priečku hneď v troch vrcholných šampionátoch.

Tibor Szabosi;asr63910-2.jpg

Ako to už býva pri novopostavenom pretekárskom vozidle, to treba, ako malé dieťa najskôr naučiť chodiť a postupne na ňom vychytať všetky „detské choroby“. To sa našťastie podarilo ešte v sezóne 2020. Do tej aktuálnej, čiže 2021 sa MTB Racing Team mohol vrhnúť naplno. Po krátkom rozjazdení v rámci Majstrovstiev Slovenska pretekov historických vozidiel do vrhu, smerovali cesty MTB Racing Teamu priamo do seriálu FIA Historik Hill Climb Championship, pričom do bojov o body sa zapojili obaja bratia, čiže Marcel na spomínanom BMW 2002ti a Tomáš na Lancii Beta Coupé. Ochrannú ruku nielen nad technikou, ale aj nad samotnými jazdcami, držal otec Marcel. Postupne spolu pojazdili krížom-krážom nielen Slovensko, ale aj celú Európu. Výsledkom sú v prípade Marcela Beníka hneď tri majstrovské tituly (európsky, zónový a slovenský) v kategórii 1 a HK1. Jeho brat Tomáš Beník v kategórii 3 získal dvojicu titulov vicemajstra v rámci FIA zóna strednej Európy, ako aj na domácej pôde a k tomu mu patrí aj deviate miesto v rámci historického európskeho šampionátu. Ak k tomu pripočítame aj víťazstvo v domácich HK2-kách Vojtecha Illéša, treba jednoznačne konštatovať, že sa jedná pre MTB Racing o najlepšiu sezónu v histórii.

Tibor Szabosi;asr63977-3.jpg

Samozrejme z takéhoto vývoja situácie mal veľkú radosť otec Marcel, ktorý pôsobí v MTB Racing Teame v pozícii manažéra tímu, ale aj hlavného mechanika a nad všetkým dianím drží pevnú ruku: „Posledné preteky sezóny v talianskej Cividale uzavreli našu najúspešnejšiu sezónu. Marcelovi sa podarilo zajazdiť to, čo ešte nikomu na Slovensku. Získal všetky tri majstrovské tituly, čiže európsky, v zóne, ale aj doma. Nič viac sa v tomto športe nedá dosiahnuť a my sme nesmierne šťastní. Chalani „makali“ naplno a nič nedostali zadarmo. Som rád, že sa nám to spoločne podarilo a tieto výsledky sú pre nás všetkých obrovským zadosťučinením. Veľká vďaka patrí partnerom nášho tímu, fanúšikom, ale aj rodine, ktorá to s nami všetko vydržala.“

Tibor Szabosi;asr67073-1.jpg

Spomínané preteky v Cividale v prípade Marcela Beníka jr. doplnili tohtoročný hetrik.

Tibor Szabosi;asr68973.jpg

„Predsezónny cieľ bol dostať sa v našej kategórii do TOP 3 najlepších. Sezóna sa však začala odvíjať lepšie ako sme si predstavovali a určite nikoho z nás v jej úvode nenapadlo, že sa nám podarí dosiahnuť takýto úspech. Stále som sa totiž pohyboval medzi štvoricou najlepších. Práve z toho vznikla doma dohoda, že zariskujeme a celú pozornosť začneme smerovať na môj výkon. Podarilo sa a prinieslo to „zaslúžené ovocie“. Musím povedať, že súboje s najlepšími európskymi jazdcami boli naozaj náročné, mne sa podarilo prebojovať na prvé miesto a čo bolo najdôležitejšie, aj ho udržať až do konca. Som neskutočne šťastný a s maximálnou pokorou prijímam titul najlepšieho jazdca kategórie 1 v Európe,“ povedal spokojný Marcel Beník.

Tibor Szabosi;asr67068-18.jpg

Ako nám práve Marcel junior povedal, všetka pozornosť v MTB Racing Teame sa upriamilo v jednom okamihu na neho. Jeho brat Tomáš tak išiel trochu stranou. Tomu to však zjavne nevadilo a rovnako sa teší zo zisku trojice majstrovských titulov.

Tibor Szabosi;asr67844-2.jpg

„Určite tohtoročná sezóna bola najťažšou akú sme kedy zažili. Bolo jasné, že ak chceme uspieť, budeme musieť „trpieť a makať“. V prvej polovici sezóny boli karty rozdané rovnako, potom v druhej polovici sezóny bral esá brat Marcel a tak sme sa rozhodli všetko sústrediť naňho. Výsledkom je titul „najlepšieho z najlepších“ a moje deviate miesto v Európe, čo ma však vôbec nemrzí. Naopak, teším sa z titulu vicemajstra zóny strednej Európy a titulu vicemajstra Slovenska, čo je pre mňa rovnako veľký úspech. Viem, že mám naviac, čo sa budem snažiť dokázať v budúcoročnej sezóne.“

MTB Racing Team

MTB Racing Team a Beníkovci majú v tomto momente po sezóne, no oddych ich ešte určite nečaká. Teraz si budú musieť „obehnúť“ Európu pri ktorom si prevezmú ocenenia za celoročnú prácu. No a potom sa môžu vrhnúť na prípravu pretekárskych vozidiel pre budúcoročnou sezónou, ktorá by snáď mohla byť ešte lepšia ako tá práve ukončená.

Tibor Szabosi;dx2-9596.jpg

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri