Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Tretie miesto v triede 6 pre Maťa Stoklasa a Mimu Markovičovú v Poprade

Friday, 02. 06. 2023 - 07:26, Miroslav Majláth   

Tretie miesto v triede 6 pre Maťa Stoklasa a Mimu Markovičovú v Poprade

Úradujúci víťazi minuloročného seriálu Slovenský Rally Pohár, Martin Stoklas a Miroslava Markovičová sa v rámci Petroltrans 50. Rallye Tatry 2023 predstavili v slovenskom rally šampionáte.

 

Tibor Szabosi;asr65413-3.jpg

Martin už v minulosti absolvoval viacero podujatí v rámci slovenského rally šampionátu, vždy to však bolo v rámci slabších tried. Teraz sa spoločne s Mimou  a Mazuma Racing Teamom predstavili s vozidlom Peugeot 208 R2 zaradenom do triedy 6.

Tibor Szabosi;asr69674-4.jpg

„Prvýkrát sa fanúšikom predstavíme s R2-kou v rámci Majstrovstiev Slovenska v rally. V našom prípade je to asi jednorazová súťaž. Vybrali sme si Rallye Tatry, keďže sme tu doma a máme tu množstvo fanúšikov. Chceme si to hlavne užiť a možno z toho nakoniec bude aj nejaký dobrý výsledok,“ zhodnotil v úvode Martin Stoklas.

Tibor Szabosi;asr65419-4.jpg

Martin síce hovoril, že si Rallye Tatry chcú spoločne s Mirkou v prvom rade užiť, v priebehu súťaže to tak nevyzeralo, keďže od začiatku sa im darilo robiť dobré časy. V dvoch piatkových prejazdoch mestským okruhom najskôr dosiahli na druhé miesto v triede 6, v druhom na tretie. Z ôsmych rýchlostných skúšok, ktoré sa konali v sobotu dojazdili Martin a Mirka celkovo päťkrát na druhom mieste v triede 6 a trikrát na treťom mieste v triede. Vo finále, čiže na cieľovej rampe to nakoniec stačilo na tretie miesto v triede 6 a v celkovom poradí na trinástom mieste absolútne.

Tibor Szabosi;asr61213-5.jpg

„Sme maximálne spokojní, dojazdili sme až na cieľovú rampu, nemali sme nejaké väčšie problémy a poriadne sme si to užili. Auto sme doviezli celé, výsledok je tiež výborný, takže všetko je tak ako má byť,“ doplnil v cieli Martin Stoklas.

Tibor Szabosi;asr60781-6.jpg

V rámci Petroltrans 50. Rallye Tatry 2023 sa po dlhých jedenástich rokoch predstavil aj Martinov otec, Ladislav Stoklas. V jeho prípade to bolo s Volkswagenom Polo v rámci Slovenského Rally Poháru a noty v aute mu čítal Peter Levočský. Laco sa rovnako nedal zahanbiť a v cieli mu patrilo druhé miesto v triede RP1 a dvanáste v  celkovom poradí.

Tibor Szabosi;asr60777-5.jpg

„Bolo to super. Som rád, že som opäť mohol sadnúť za volant súťažného auta. Po dlhej dobe to bolo nádherné oživenie a sme radi, že sa nám podarilo absolvovať kompletne celú a dôjsť až na cieľovú rampu. Päťdesiatu Rallye Tatry som si jednoducho nemohol nechať ujsť,“ ukončil debatu Laco Stoklas.

Tibor Szabosi;asr61438-3.jpg

To, či niekde v tohtoročnej sezóne Stoklasovcov uvidíme na rally tratiach je otázne. Ak sa tak stane, radi vás o tom budeme znovu informovať.

Miro Majláth

Tibor Szabosi;asr68101-9.jpg

Tibor Szabosi;asr64342-8.jpg

Tibor Szabosi;asr65538-12.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri