Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Tretí titul druhého vicemajstra pre Kukučku

Thursday, 27. 10. 2022 - 19:24, Radovan Szabosi   

Tretí titul druhého vicemajstra pre Kukučku

Úspešnú sezónu zakončila obľúbená posádka Tomáš Kukučka a Peťo Vejačka v Košiciach pekným výsledok.

Vlani sa po skončení súťaže v Košiciach Tomáš Kukučka radoval z návratu do absolútnej TOP3 v MSR. Veď jeho bronzová medaila zo sezóny 2014 (s Marekom Podobníkom) už mala fúzatých sedem rokov a patrilo sa ju oprášiť. Že to nebola náhoda, potvrdil obľúbený „Kuko“ aj v cieli 48. ročníka Rally Košice 2022, ktorým sa uzatvárala 29. sezóna Majstrovstiev Slovenska automobilových súťaží.

Tibor Szabosi;asf73382.jpg

„Máme veľkú radosť. Cieľ sme splnili,“ usmieval sa od ucha k uchu Tomáš Kukučka, ktorého už od sezóny 2016 naviguje skúsený Peter Vejačka. Spolu s Peťom si užili už vlaňajší úspech, no tento bol ešte sladší. „Košice sú vždy veľmi náročné. Vedeli sme však do čoho ideme,“ vysvetľuje Tomáš. „Eresky ako Izra, či Bogota sú úzke, no poriadne rýchle. Navyše na jeseň tu býva veľa popadaného lístia a naťahaného bordelu. Večer sa k tomu teraz pridal dážď a riziko bolo ešte väčšie. Naša šanca na titul vicemajstra bola síce malá, ale stále žila. Nechceli sme to len tak pustiť. Prvý súťažný deň končil trojicou eresiek bez servisu, len s „tankovačkou“ a tak sme sa rozhodli trochu zariskovať. Obuli sme mokré gumy a nastavili auto na mokro. Ukázalo sa to ako správna voľba a pár skvelých časov to len potvrdilo. Porazili sme na trati silnejšie posádky a nocovali na šiestom mieste v absolútnom poradí, respektíve brali body za štvrté miesto v MSR1.“

Tibor Szabosi;asf73764-3.jpg

Štvrté miesto za prvý súťažný deň znamenalo prakticky definitívu v súboji o bronz. „Víťazstvo v druhom súťažnom dni bolo poslednou nádejou na striebro, no všetci sme vedeli, že nereálnou,“ stal nohami pevne na zemi Kukučka. V súťaži totiž pevne dominoval rozjazdený Poliak Grzyb, ktorý všetkým odskočil a zaslúžene si šiel po siedmy majstrovský titul. „V nedeľu ráno predpoveď hlásila, že pršať nebude a bude polojasno. Ako Tatranec som však predpokladal, že hmla nevydrží dlho a zvolili sme tvrdé kopcové nastavenie na stredných slickoch. Toto však bola katastrofa. Na mokrých ereskách sme sa ledva držali na trati a v priebehu prvej sekcie sme mali určite viacej krízoviek, ako počas celej sezóny. Bolo to ťažké, lebo sme vedeli, že musíme tlačiť, aby nás zozadu nepredbehli. Nejako sme to ustáli, no do druhej sekcie sme všetko zmenili. Znova sme dali mokré nastavenie a mokré pneumatiky, ktoré nás vrátili do pozícií, kde sme jazdili predtým.“ Elegantné Mitsubishi Lancer Evo VI bolo v nedeľu najrýchlejšie v triede 11, a body za štvrté miesto v MSR2 potvrdili rezultát druhého vicemajstra republiky! V celkovom poradí Rally Košice 2022 posádka Kukučka – Vejačka obsadila šieste miesto. Veľmi príjemne potešilo víťazstvo v Zóne (CEZ2), ktoré posádku pred posledným podnikom sezóny (Idrija) posunulo na priebežné druhé miesto.

Tibor Szabosi;asr69063-3.jpg

„Toto je úspech celého nášho tímu,“ raduje sa „pohoďák“ Tomáš Kukučka. „Počas celej sezóny všetci odviedli perfektnú prácu za ktorú im veľmi ďakujem. Auto bolo vždy super prichystané. Ďakujem Vlastovi Majerčákovi za nastavenia a všetkých mechanikom v tíme. Celú sezónu nás držal tiež skvelý Peťov diktát, ktorým len dokazuje, že dnes patrí medzi najlepších slovenských navigátorov. Rozumieme si a som rád, že ho mám v kokpite. Zabudnúť nemôžeme spoločne ani na našich fanúšikov, ktorí nám poctivo fandili celý rok. Aj im veľké ďakujem! A čo ďalej? Mám veľkú radosť, že aj v nasledujúcej sezóne budeme mať prioritu národného jazdca a už teraz sa teším na preteky. Podľa kalendára sa ešte rozhodneme čo si zvolíme. Možno Zónu, možno MSR, a možno kombináciu. Uvidíme.“

Tibor Szabosi;asf73749-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri